Back to All Events

Streaming Tech Sweden

  • Streaming Tech Sweden 2018 6 Brunkebergstorg Stockholm, Stockholms län, 111 51 Sweden (map)

Nästa Streaming Tech Sweden blir den 7:e november 2018 och i nya lokaler. Platsen är på hotellet At Six på Brunkebergstorg 6.

Streaming Tech Sweden är en årlig endagars-konferens som riktar sig till utvecklare, arkitekter och teknikchefer inom videoteknik och mediadistribution här i norden. Det huvudsakliga målet med konferensen är få med sig nya kunskaper och ett utökat personligt nätverk. Vi ställer höga krav på presentationerna att de är utbildande och har en teknisk höjd som vår målgrupp förväntar sig.

Vad kan vi förvänta oss av nästa upplaga av Streaming Tech Sweden? Vi frågar Jonas Rydholm Birmé som tillsammans med sina kollegor på Eyevinn Technology startade detta event för drygt två år sedan.

- Till förra året dubblerade vi antalet platser och i år kommer vi ha lika många platser som förra året, dvs ingen ökning från förra året. Jag tror dock att trycket i år kommer vara större och att det kommer bli fullsatt. Vi byter lokaler för att få litet miljöombyte och bättre möjligheter till nätverkande. Platsen är fortfarande centralt beläget vilket vi anser är viktigt.

Vilka talare och ämnen kommer vi få se i år?

- Det är för tidigt att berätta om men vi har många intressanta uppslag på ämnen i år och det händer så mycket i den här branschen. Inte helt osannolikt att codec standardiserings-diskussionen kommer fortfarande vara aktuell, metoder för att mäta videokvalitet är ett område som det hela tiden sker utveckling inom, tekniker för watermarking är högintressant idag och maskininlärning/AI för att nämna några uppslag.

- Blockchain / crypto currency-teknologi har jag sett börjat användas inom nya peer-to-peer distributionstekniker vilket jag personligen finner tekniskt intressant. Det finns som sagt mycket att välja på men våra ledord när vi väljer innehållet på konferensen är att det skall vara UTBILDANDE, TEKNISKT och AKTUELLT.

I Streaming Tech Swedens nyhetsbrev kommer ämnen och talare först presenteras. På hemsidan finns anmälan till detta nyhetsbrev.

Earlier Event: October 22
Monitor Roadshow Södra Sverige 2018
Later Event: November 8
Prolyte Campus, Bellalite Göteborg