TEST: Nikon Z7 & Sony A7R III

Det är åter dags för ett dubbeltest mellan två maskiner vi har haft ögonen på ett tag. Och den här gången rör det sig om kameror från Sony och Nikon i form av A7R III och Z7. En testrunda där den ena koras till solklar vinnare rörande byggkvalitet och grepp, medan den andra levererar ett vassare fokus.

TRENDKOLLEN: Stillbildsfotografi

Rena och skära tekniktrender finns det gott om i fotovärlden. Men vad har fyra etablerade fotografer för syn på stillbildsbranschen när vi väckte frågor rörande mjukare värden så som fotostilar och publiceringsplattformar? Detta sökte Jonas Nimmersjö svar på i sina intervjuer Glenn Strid, Erika Persdotter, Tobias Fischer och Ann-Louise Elvi Lindström.

INTERVJU: Scen-, event- och teaterbranschen säger sitt om yrkeskompetens

I det här reportaget träffar vi tre personer från olika delar av teater-, scen- och eventbranschen. Anna Wemmert Clausen, frilansande ljusdesigner, Joel Björberg, ljus-, ljud och scenchef på Göteborgsoperan och Sandra Liscano, frilansande ljustekniker. Med hjälp av deras bakgrunder, erfarenheter och yrkesroller har vi diskuterat begreppet kompetens och vad de tror att framtidens tekniker kommer att behöva.