PRODUKTNYHET: Tamron släpper ny telezoom

PRODUKTNYHET: Tamron släpper ny telezoom

Dubbla processorer borgar enligt pressutskicket för maximal prestanda. 

Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD är tillverkarens tredje telezoom efter varianterna 150-600 mm och 70-200 mm f/2.8. 

Objektivet, som har ett ytterhölje delvis av metall, frontlins med flouring-beläggning och landar på 1 115 gram, är försett med dubbla processorer. Dessa ansvarar för att ge "maximal prestanda" hos både bildstabilisering och autofokus. Den sistnämnda drivs av en ultraljudsmotor som sägs ställa skärpan "snabbt och med hög precision". 

Ger vi oss in i den optiska konstruktionen innehåller den bland annat tre linser av ED-glas. Man har även implementerat Tamrons ytbehandling, eBand-coating. Genom dessa hävdar man att kromatisk abberation uppkommer, och att reflexer och slöjbildning reduceras. 

Slutligen skriver man att objektivet går att använda på kameramodeller med APS-C-sensor och ger där en bildvinkel motsvarande cirka 150-600 mm. Söker man mer tele än 400 mm, går det att kombinera zoomen med tele-convertern TC-X14. Då blir brännviddsområdet 140-560 mm. Även Tamron Tap-in Console är kompatibel.

PRIS: EJ FASTSTÄLLT
TILLVERKARE: TAMRON, WWW.TAMRON.EU/SE

SAMMANDRAG: IBC 2017, del 3 – Panasonic & Arri

SAMMANDRAG: IBC 2017, del 3 – Panasonic & Arri

BRANSCHNYHET: Tre nya anställningar hos Gearhouse Broadcast

BRANSCHNYHET: Tre nya anställningar hos Gearhouse Broadcast