NAB 2017: Blackmagic Design lanserar DaVinci Resolve 14

NAB 2017: Blackmagic Design lanserar DaVinci Resolve 14

En av de aktörer med flest nyheter i NAB-montern var Blackmagic Design. Utöver det stora släppet av DaVinci Resolve 14 fanns även en rad färska lanseringar på hårdvarufronten. Bland dessa var ATEM Television Studio Pro HD. 

En "revolution" inom postproduktion är vad tillverkaren beskriver den fjortonde inkarnationen av sviten DaVinci Resolve som. Man hävdar även att programmet i och med släppet är hela tio gånger snabbare än tidigare. Och ett efterlängtat inslag i paketet är en helt ny ljudpost-sektion driven av Fairlight. Vidare tillskott är möjlighet för flera användare att kollaborera vid editering, colorering och ljudmixning.

Utvecklingen av liveproduktionsswitchern ATEM Television Studio HD till en Pro-version innebär att de åtta ingångarna med re-sync, inbyggd DVE, AUX ut, talkback och chroma key flyttat in i en desktop-baserad kontrollpanel. Utöver det får man CCU för manövrering i multikamera-läge samt fyra HDMI-ingångar och fyra SDI-ingångar för leverans i upp till 1080p60. 

Ett till hårdvarusläpp fanns på plats, nämligen UltraStudio HD Mini, och är Blackmagic Designs första portabla capture- och playback-lösning med Thunderbolt 3, 3G-SDI samt analoga/HDMI-anslutningar för inspelning i 10-bit i upp till 1080p60 och 2K DCI. 

Även uppdateringar i mjukvaruväg presenterades. Har man en Duplicator 4K i besittning, och har velat distribuera innehåll i H.264 eller H.265 under livesammanhang, meddelar företaget att maskinen nu hanterar dessa format i och med uppdatering 1.1. Samtidigt avtäckte man Bluetooth-styrning till Ursa Mini Pro via en ny API, och slutligen att Video Assist genom version 2.4 nu förses med ytterligare tio språk.

Pris: Ej fastställda.
Tillverkare: Blackmagic Design, www.blackmagicdesign.com

NAB 2017: SmallHD släpper monitor för starkt dagsljus

NAB 2017: SmallHD släpper monitor för starkt dagsljus

NAB 2017: Sennheiser debuterar vattentålig mikrofon för GoPro Hero4

NAB 2017: Sennheiser debuterar vattentålig mikrofon för GoPro Hero4