NAB 2017: Sony presenterar ny hårdvara och en rad arbetsflödeslösningar

NAB 2017: Sony presenterar ny hårdvara och en rad arbetsflödeslösningar

I Sony-båset under årets NAB-mässa i Las Vegas fanns kameror, monitorer och lösningar inom 4K, HDR och IP men även en rad arbetsflödesmässiga verktyg. Bland dessa kunde man hitta XDCAM Air, Media Backbone Hive och Optical Disc Archive Generation 2. 

Inleder vi med XDCAM Air, berättar Sony att det rör sig om en molnbaserad prenumerationstjänst för ENG. Plattformen sammankopplar tillgångar för fältarbete med stationens infrastruktur och möjliggör enligt företaget snabbhet – från före- till efterproduktionen.
Vid en titt på Media Backbone Hive erbjuds applikationer för planning, infogning, bläddring, redigering, publicering, uppspelning samt arkiv- och hanteringsfunktioner. Även Media Backbone NavigatorX är inne på liknande spår och är ett verktyg för utlovat enklare, snabbare och mer effektiv hantering av tillgångar och arbetsflöde. Lösningen är byggd för att passa flera miljöer för arbetsflöden. Användare kan nu hantera tillgångarna i flera format, med flexibla alternativ för produktion och arkivering.
På monitor-sidan presenterades uppgraderade OLED- och LCD HD-modeller i form av PVM-A250, PVM-A170, LMD-A240, LMD-A220, LMD-A170 och LMD-B240.

Vidare släpp i Sonys produktsvep var minneskortsläsaren AXS-A31 (Thunderbolt 2), OLED-sökaren DVF-EL200 (Full HD), 4K-kapabla fullformatsvideokameran UMC-S3CA (med Genlock) och hårddiskarna PSZ-HC1T (1TB) och PSZ-HC2T (2TB).

Pris: Ej fastställt.
Tillverkare: Sony, www.pro.sony.eu

NAB 2017: Zaxcom visar upp sin senaste digitala multikanalsmottagare

NAB 2017: Zaxcom visar upp sin senaste digitala multikanalsmottagare

NAB 2017: CW Sonderoptic introducerar nio nya objektiv

NAB 2017: CW Sonderoptic introducerar nio nya objektiv