NAB 2017: Arris Alexa SXT i trådlös tappning

NAB 2017: Arris Alexa SXT i trådlös tappning

Mitt i ett hav av lysande SkyPanels och en HDR-tunnel lanserade Arri sin nya professionella filmkamera Alexa SXT W, med vilken man för den tidigare släppta kameran in i den trådlösa världen. Dessutom presenterade man en rad mjukvaruuppdateringar och tillbehör. 

Baserad på Alexa SXT Plus och försedd med en enligt företaget högkvalitativ sändare för HD-video samt en Wi-Fi-radio, meddelar tillverkaren att Alexa SXT W tack vare den inbygga trådlösa tekniken dels är en betydligt mindre kamera, men erbjuder även matnyttig funktionalitet såsom trådlös färghantering samt fler verktyg som i dagsläget är under utveckling.

På mjukvarufronten introducerade man nya versioner av Amira Software Update Package (5.0), som ger förbättrade valmöjligheter för multikamerasituationer, 4K i 60 fps och förladdade LUT-baserade "looks" samt mer flexibla överföringslösningar. I denna uppdatering kommer även nya Arri Look Library, förprogrammerat i Alexa Mini och Amira, innehållande 87 LUT-baserade "looks" i tre intensiteter. Dessutom ger version 5.0 fler fördelar för Alexa Mini i form av bättre WCU-4-integration och multikamera-synkning. 

En till uppdatering finns nu tillgänglig, och det är SkyPanel Firmware 3.0, vilken erbjuder tolv justerbara, förprogrammerade ljuseffekter, källmatchning och high speed-läge. 

Vad beträffar tillbehör lanserade man ett nytt ballast-flaggskepp, EB Max 1.8, som ger trådlös DMX-styrning av Operation-läget och frekvenser. EB Max 1.8 täcker styrkor från 575 till 1 800W. Och till sist släppte Arri två nya dioptrar, Frame 138mm och Stage 138mm, samt flera nyttiga riggningstillbehör såsom väskor, bälten och handskar. 

Pris: Ej fastställt.
Tillverkare: Arri, www.arri.com

NAB 2017: NewTek rullar ut två tunga släpp i form av TriCaster TC1 och NC1 Studio I/O Module

NAB 2017: NewTek rullar ut två tunga släpp i form av TriCaster TC1 och NC1 Studio I/O Module

NAB 2017: Wisycom introducerar två nya wideband-antenner

NAB 2017: Wisycom introducerar två nya wideband-antenner