NAB 2017: Glensound introducerar Virgil, Vita Plus, Paradiso och Dark 1616M

NAB 2017: Glensound introducerar Virgil, Vita Plus, Paradiso och Dark 1616M

Den brittiska broadcast-experten Glensound plockade med sig en hel drös utrustning till årets NAB i Las Vegas. I denna laddning stod Dante och AES67 i fokus och inkluderade maskinerna Virgil, Vita Plus, Paradiso och prisvinnande Dark 1616M.

Virgil (på bilden) var en av de stora nyheterna i Glensound-montern. Vad det rör sig om är en hörlursförstärkare i en nätt tillika rackvänlig förpackning för permanent studiobruk som erbjuder ett enkelt gränssnitt mellan Dante- och nätverksbaserade ljudsystem och hörlurar. Unikt för denna maskin är dess krets, som automatiskt ger korrekt output-nivå för att matcha hörlurarnas impedans. Burken levererar ljud i upp till 96 kHz/24-bit och är försedd med ett 1/4-tums hörlursjack samt ett 3,5mm trepols stereo-uttag. 

Vidare nytillskott från tillverkaren är Vita Plus och är en kommentatorsenhet i desktop-formatet med möjlighet till talkback. Även denna maskin är Dante-baserad. Anslutningsmässigt finner vi en mick/line och en för hörlursmonitorering (för en användare). Ett till inslag på kommentatorsfronten var den Dante AES67-kompatibla boxen Paradiso, som här erbjuder plats för tre kommentatorer. 

Slutligen hade Glensound plockat med sig sitt storskaliga ljud-interface Dark 1616M (som för övrigt vann NewBay Medias utmärkelse Best of Show Award i Pro Audio-gruppen). Här har vi en 16-kanals, Dante-försedd och AES67-kompatibel AoIP-maskin som enligt juryn erbjuder maximal flexibilitet och exceptionellt ljud. 

Pris: Ej fastställt
Tillverkare: Glensound, www.glensound.co.uk

NAB 2017: Phonak utökar Roger-systemets förmåga med Repeater

NAB 2017: Phonak utökar Roger-systemets förmåga med Repeater

NAB 2017: Easyrig presenterar uppgraderingar till riggsortimentet

NAB 2017: Easyrig presenterar uppgraderingar till riggsortimentet