NAB 2017: Lawo debuterar Ruby, mc²96 och moduler till V__matrix

NAB 2017: Lawo debuterar Ruby, mc²96 och moduler till V__matrix

De stora nyheterna från tyska Lawo på årets NAB är utan tvekan den portabla radiomixern Ruby, IP-video-konsolen mc²96 och den nya Multiviewer-modulen till V__matrix. 

Då touchskärmsbaserade enheter i dag är en självklar del av vardagen, tar Lawo med sin nya radiomixer Ruby. Sitter man som operatör på en Microsoft Surface eller liknande variant, kan man sedan ansluta enheten till skärmen och sedan mixa och routa loss i en miljö där touchmanövrering och fysiska reglage möts. 

Ruby är utrustad med "full dual-network redundancy", AES67- och hög-densitets MADI-interface, åtta expansionsslottar för mick, line, AES och studio-I/O, och finns i flera konfigurationer – från fyra till 60 faders.

Beträffande den nya Grand Production-konsolen mc²96, är bordet designat särskilt för IP-baserad videoproduktion genom såväl SMPTE 2110 som AES67, Ravenna och Dante. Maskinen finns att tillgå i versioner som sträcker sig från 24 till 200 reglar.

Fjolårets storsläpp, den mjukvarubaserade IP-infrastrukturen V__matrix, fick två kompanjoner i form av de virtuella Multiviewer-modulerna vm_mv24-4 och vm_mv16-4. Sammansvetsade med en core processing-modul av modell c100, hanterar dessa IP och SDI och kan monitorera såväl okomprimerad 4K/UHD, 3G, HD och SD som inbäddat ljud.

Pris: Ej fastställt
Tillverkare: Lawo, www.lawo.com

INTERVJU: Fredrik Wideman, Bellalite

INTERVJU: Fredrik Wideman, Bellalite

NAB 2017: Rohde & Schwarz avtäcker Prismon och nya egenskaper hos Venice och THR9

NAB 2017: Rohde & Schwarz avtäcker Prismon och nya egenskaper hos Venice och THR9