NAB 2017: Rohde & Schwarz avtäcker Prismon och nya egenskaper hos Venice och THR9

NAB 2017: Rohde & Schwarz avtäcker Prismon och nya egenskaper hos Venice och THR9

På årets upplaga av NAB i Las Vegas presenterade Rohde & Schwarz tre stora släpp. Genom nya Prismon och nya egenskaper hos Venice och THR9 avtäckte man bland annat innovativ teknik, utökat formatstöd och underlättande egenskaper för komplexa systemarkitekturer. 

Prismon (på bilden), tillverkarens senaste lösning för monitorering och multiviewing, gjorde sin debut på årets NAB. Släppet är helt mjukvarubaserat och tar en enligt företaget innovativ multi-standards-, multi-protokolls-approach och har stöd för såväl SDI-signaler som IP-baserade protokoll, inkluderat MPEG-DASH, AIMS och ASPEN. Framtida protokoll och mediaformat kan läggas till via mjukvaruuppgraderingar.

Samtidigt meddelar man att deras ingest- och playout-plattform, Venice, nu utöver sina otalet format- och codec-stöd nu även passerat gränsen in till 4K-territoriet.

Och till sist presenterade man nya export- och importfunktioner till sin sändare, THR9. Med dessa hävdar Rohde & Schwarz att de tidigare, annars så komplexa HD(TM)-sändarnas systemarkitekturer förenklas dramatiskt. Maskinen använder samma hårdvara som HDR900, och de nya funktionerna är baserade på FPGA-signalprocessning. Här lovas även kostnadsbesparningar vad gäller energiförbrukning, underhåll och hyrkostnader.

Pris: Ej fastställt.
Tillverkare: Rohde & Schwarz, www.rohde-schwarz.com

NAB 2017: Lawo debuterar Ruby, mc²96 och moduler till V__matrix

NAB 2017: Lawo debuterar Ruby, mc²96 och moduler till V__matrix

NAB 2017: Imagine Communications avtäcker Selenio och Selenio One XC

NAB 2017: Imagine Communications avtäcker Selenio och Selenio One XC