NAB 2017: Teradek introducerar iOS-monitorering med Serv & Serv Pro

NAB 2017: Teradek introducerar iOS-monitorering med Serv & Serv Pro

Teradeks besök på NAB i Las Vegas innebar introduktionen av de två Wi-Fi-kapabla burkarna Serv och Serv Pro. Med dessa nätta maskiner möjliggör man för kamerasignaler att överföras lokalt och monitoreras på iOS-enheter. 

I utvecklingen av Serv (på bilden) och Serv Pro har man haft de existerande Cube-enheterna som ramverk. Skillnaden mellan Serv och Cube är att de nya tillskotten är riktade mer åt användning direkt på set, än i studiomiljön.

Men det är även olikheter mellan dessa två modem-liknande och 1080p-stödda boxar. Medan Serv hanterar HDMI-signaler och monitorering på fyra iPhones, iPads (eller vad man nu föredrar), klarar Pro-varianten av 3G SDI och upp till tio iOS:er. 

Och vad gäller strömförsörjning är det standard DC som gäller för den förstnämnda, och Lemo för den andra. 

Pris: Ej fastställt.
Tillverkare: Teradek, www.teradek.com

NAB 2017: Nytt objektiv från Angénieux

NAB 2017: Nytt objektiv från Angénieux

NAB 2017: SmallHD släpper monitor för starkt dagsljus

NAB 2017: SmallHD släpper monitor för starkt dagsljus