PRODUKTNYHET: Arri SUP 5.0

PRODUKTNYHET: Arri SUP 5.0

Tidigare, på NAB Show i Las Vegas visade ARRI en förhandsvisning på ARRI SUP 5.0 för Alexa Mini och Amira. En mängd nya funktioner aktiveras för båda kamerorna, men standout-funktionen är förmodligen det nya utbudet av 87 "looks" som skapades av ARRI’s post-produktionsavdelning.

Det nya "look"-biblioteket har ett utbud av olika utseenden som kan användas antingen för övervakning eller inlagd i bilden. Utöver att kunna välja bland 87 olika utseenden, kan man också justera styrkan i kameran.

För ARRI Amira-ägare finns det nu också möjlighet att göra 1,3x anamorfisk de-squeeze som hävdas fungera bra med 16:9-sensorn så att du kan skapa ett 2.39:1-bildförhållande i efterarbetet. Tyvärr finns det fortfarande inget sätt att göra 2x 4:3 anamorphic.

En annan förbättring är att den dubbla 6G SDI nu stöds så att du kan spela in UHD med inbyggt ljud externt. Man berättar också att för användare av Canon EF-linser finns nu ett utbud av linser som inte stöds sedan tidigare, kommer nu att fungera på Amira och Alexa Mini. Canon-objektiv med IS kommer också att fungera när de används på ARRI Canon EF-mount.

PRIS: GRATIS NEDLADDNING
TILLVERKARE: ARRI, WWW.ARRI.COM

PRODUKTNYHET: Blueshape Splash Two

PRODUKTNYHET: Blueshape Splash Two

INTERVJU: Joakim Brink, Göteborgsoperan

INTERVJU: Joakim Brink, Göteborgsoperan