PRODUKTNYHET: Tamron 24-70 F/2,8 G2 får dubbla processorer

PRODUKTNYHET: Tamron 24-70 F/2,8 G2 får dubbla processorer

Version ett av 24-70 F/2,8 gick hem hos många. Lagom till dess andra inkarnation passar man på att förse den med bland annat dubbla processorer. 

Man satsar lite extra på bildstabiliseringen till nya Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2, därav det dubbla antalet mikroprocessorer. Medan den ena sköter autofokusen och drivs av en ultraljudsmotor, och har en högre beräkningskraft som ger enligt tillverkaren snabbare och noggrannare skärpeinställning, ägnar sig den andra uteslutande åt bildstabiliseringen. Man hävdar samtidigt att den klarar att kompensera kameraskakningar upp till fem steg längre slutartid än man normalt kan använda på fri hand. 

Objektivets allround-zoom är inne på generation två och sägs borga för snabbare reaktioner eller långsammare tempo i mörka miljöer. Inuti gömmer sig en optisk konstruktion bestående av 17 linselement i tolv grupper. I denna ingår tre linselement av XR-glas och fyra asfäriska linselement. 

Man meddelar även att ytbehandlingen eBand-coating används, som reducerar reflexer och minimerar slöjbildning, och att frontlinsen fått flourine-behandling. Vidare specar är bland annat elektromagnetisk bländare till Nikon-versionen, ny låsmekanism till motljusskyddet och kompatibilitet med Tamron Tap-In. 

PRIS: TAMRON SP 24-70MM F/2.8 DI VC USD G2 (CANON/NIKON): 13 999 KRONOR
TILLVERKARE: TAMRON, WWW.TAMRON.COM

PRODUKTNYHET: Cameo Zenit B60 B

PRODUKTNYHET: Cameo Zenit B60 B

TEST: Rotolight Anova & Neo

TEST: Rotolight Anova & Neo