BRANSCHNYHET: Qvest Media väljer Grass Valley för liveproduktionsändamål

BRANSCHNYHET: Qvest Media väljer Grass Valley för liveproduktionsändamål

Uthyrningsföretaget bygger ut sortimentet med IP-kompatibla 4K-kamerasystem.

Den tyska systemarkitektursföretaget och ICT-integratören Qvest Media, med säten i Europa, Förenade Arabemiraten och Sydostasien, har nu breddat sitt uthyrningssortiment med liveproduktionsutrustning från den Kalifornienbaserade broadcastaktören Grass Valley. Mer specifikt rör det sig om IP- och 4K-kapabla modellen LDX 86N, som även hanterar 3G-SDI, 12G-SDI och IP SMPTE ST 2110. Hur många kameror som Qvest Media nu har i sin ägo är dock oklart.

20160316_LDX86_N_R.1920x1080.VidRes_960x540.png

Genom inköpet av Grass Valleys LDX 86N framtidsförsäkrar man verksamheten, hävdar Qvest Medias uthyrningsansvarige Alexander Hogrefe.

– Det utökade partnerskapet med Grass Valley och investeringen av IP/4K-kameror var det rätta valet, och är vårt nästa steg in i framtidens mediaproduktion. IP och 4K är två framväxande standarder som får allt större betydelse i såväl OB- som liveproduktionsmiljöer.

PRODUKTNYHET: Blackmagic Design introducerar nya minikonverterare

PRODUKTNYHET: Blackmagic Design introducerar nya minikonverterare

PRODUKTNYHET: Ny switch i Grass Valleys sortiment

PRODUKTNYHET: Ny switch i Grass Valleys sortiment