BRANSCHNYHET: Broadcast Solutions designar och implementerar ny tv-anläggning för finska hockeyligan

BRANSCHNYHET: Broadcast Solutions designar och implementerar ny tv-anläggning för finska hockeyligan

Omfattande arbete har resulterat i en hubb för fjärrproduktion och en virtuell studio för att täcka 450 matcher från alla vinklar och hörn.

Finska Streamteam Nordic har en ny hubb för fjärrproduktion i 4K/UHD och en ny virtuell studio i rullning i huvudstaden Helsinki, designad och implementerad av Broadcast Solutions. Härifrån hanteras samtliga matcher i landets ishockeyliga (450 per år, och upp till sju per omgång), och som sedan sänds av Telia via deras IPTV-tjänst, tv-boxar och streamingplattform i både HD och UHD.

Faciliteten rymmer åtta produktionsrum, ett kontrollrum för ljud, fem off-tube-rum (kommentering) och MCR. Samtliga är anslutna till hubben via Telias DWDM-nätverk (Dense Wavelength Division Multiplexing). Den virtuella studion, där för- och eftersnack produceras, länkas till hubben via fyra svartfiberlinor. Dessutom finns ett centraliserat videorum för domare, där upp till fyra stycken kan övervaka matcherna i samtliga arenor.

Allt detta köra på hybrid väg med både IP-arbetsflöden och 3G baseband. Överföring mellan hubben och arenorna är baserat på Nevions plattform Virtuoso, där JPEG2000 går över 10-gigabits fiberlinor.

PRODUKTNYHET: Golden Age Music lanserar ELA M 251-inspirerad mick

PRODUKTNYHET: Golden Age Music lanserar ELA M 251-inspirerad mick

PRODUKTNYHET: ADAM Audio gör lurdebut med Studio Pro SP-5

PRODUKTNYHET: ADAM Audio gör lurdebut med Studio Pro SP-5