PRODUKTNYHET: Zhiyun med ny handhållen stabilisator för systemkameror

PRODUKTNYHET: Zhiyun med ny handhållen stabilisator för systemkameror

Weebill Lab hanterar en last på upp till tre kilogram och lovar flexibel design och smart balanseringssystem.

En vikt på under kilogrammet och kompatibel med de mest populära DSLR- och spegelfria kamerorna och objektivkombinationerna på marknaden, har Zhiyun här tagit fram en stabilisator som kan falla filmskapare och den som bevakar snabba sporter i smaken.

Förutom ett utlovat robust, gummibelagt handgrepp med inbyggt stativ, sticker det nyutvecklade balanseringssystemet, 2.0, ut hos Weebill Lab, skriver Focus Nordic.

Det är utrustat med en spärr på varje axel som tillåter att man låser vissa axlar samtidigt som man balanserar en annan, något som förenklar handhavandet.
— Focus Nordic

Den aktuella inställningen kan sparas till nästa gång och tillsammans med dubbla, medföljande Arca-Swiss kompatibla snabbplattor är det här en enligt distributören perfekt stabilisator för filmskapare som snabbt vill kunna sätta igång sin inspelning var och när som helst.

Ytterligare funktioner är möjligheten att skapa en trådlös anslutning till mobiltelefon/surfplatta och använda denna som rörelsesensor och kontrollenhet. Med ZY PLAY-appen (tillgänglig för iPhone och Android) låser man upp fler avancerade funktioner. Och med dess Go-knapp är den redo att hantera snabba sportscener.

Stabilisatorn har OLED-skärm som visar nödvändig information, så som anslutning, batteri, stabilisatorläge och kamerainställningar, och drivs med två standard-batterier från Zhiyun (modell 18650) och ger upp till tio timmars drift. Stabilisatorn kan också ladda kameran. På så vis slipper man avbryta inspelningen för att byta kamerabatterier.* (*Fungerar endast med kameror som stöder USB-laddning). Dessutom tre yttre skruvgängor för olika Zhiyun-tillbehör.

Det finns också en extern follow focus-motor (TransMount Servo Zoom/Focus Controller) som gör det möjligt få en “exakt och jämn” fokuskontroll med alla kamerasystem. Med hjälp av det känsliga inställningshjulet på stabilisatorn kan du enkelt flytta fokusen samtidigt som du rör dig och filmar.

SPECIFIKATIONER

Typ 3-axlig stabilisering för systemkameror (gimbal)
Tiltomfång ner-upp 360°
Panoreringsomfång 360°
Roll-omfång 360°
Precision statiskt motiv +/-0,01 till +/-0,04°
Precision rörligt motiv +/-0,05 till +/-0,3°
Rekommenderad kameravikt 3 kg
Drifttid per laddning Ca 10 timmar (balanserad kamera)
Batterityp 2 st litiumjonbatterier (typ 18650) med 2600 mAh vardera
Laddtid 2,5 timmar
Temperaturområde -10 till +45°C
Mått 70 x 190 x 300 mm 
Vikt 970 g
Funktioner Go-läge för snabba scenändringar. Trådlös anslutning till telefon/surfplatta. Appen ZY Play (Android & iOS) ger extra funktioner: Panorama, Focus Timelapse, Motion Timelapse, Long Exposure Timelapse och mer.
Övrigt Kontrollpanel med OLED-skärm, direktknappar och inmatningshjul. USB-laddning till kompatibla kameror.
Medföljande tillbehör Snabbmanual, ministativ, laddningsbara batterier, laddare, USB-C-kabel, USB Micro-kabel, USB-Micro till USB-C adapter.

RELEASE: MITTEN PÅ NOVEMBER
PRIS: 6 995 KRONOR
TILLVERKARE: ZHIYUN,
WWW.ZHIYUN-TECH.COM

BRANSCHNYHET: Interlite medverkar i Strömstad in Light – och presenterar ny leverantör

BRANSCHNYHET: Interlite medverkar i Strömstad in Light – och presenterar ny leverantör

EVENT: Scandinavian Photo arrangerar Pro Photo & Video Days i Stockholm i november

EVENT: Scandinavian Photo arrangerar Pro Photo & Video Days i Stockholm i november