BRANSCHNYHET: Johnny Strömgren lämnar Discovery Networks för Bauer Media, ersätts av Niklas Lindberg

BRANSCHNYHET: Johnny Strömgren lämnar Discovery Networks för Bauer Media, ersätts av Niklas Lindberg

Bauer Media har rekryterat Johnny Strömgren (t.v.) från Discovery Networks som den 1 februari 2019 blir ny försäljningschef för de nationella och lokala säljavdelningarna i Stockholm. Niklas Lindberg (t.h.) tillträder som Discoverys nya försäljningschef från och med februari nästa år.

Efter sitt uppdrag på Discovery Networks kommer Johnny Strömgren att driva mediebyråaffären och vidareutveckla Bauer Medias säljstrategi.

–Johnny kommer att passa mycket bra in i vårt säljteam och med hans energi och driv kommer vi tillsammans fortsätta utveckla vår lönsamma affär framåt. Han är dokumenterat duktig, ser försäljning i ett bredare perspektiv och är redan idag en mycket uppskattad person hos våra samarbetspartners, säger Charlotte Lundgren försäljningsdirektör på Bauer Media.

– Det ska bli väldigt stimulerande att få bli en del av Bauer Media med dess starka varumärken i en framgångsrik försäljningsorganisation som dessutom är marknadsledare. Jag ser fram emot att tillsammans med säljorganisationen få bidra och fortsätta utveckla Bauers Media annonsaffär, säger Johnny Strömgren.

Niklas Lindberg har arbetat på Discovery Networks och SBS i 13 år och kommer närmast från en roll som Sales Manager Sports & Olympic Ad sales på Discovery. I rollen som Sales Director kommer Niklas Lindberg nu att leda företagets säljteam.

– Jag ser fram emot att få möjlighet att driva och fortsätta att skapa fantastiska behovsanpassade lösningar för våra kunder tillsammans med ett redan enormt kunnigt och etablerat gäng säljare. Vi befinner oss i en spännande transformation där Discovery återkommande visat styrka via väldigt lyckade lokala satsningar på underhållning, förvärv av attraktiva sporträttigheter och ständig utveckling av våra digitala erbjudanden, säger Niklas Lindberg.

Niklas Lindberg kommer att rapportera till Nicklas Norrby, Vice President Sales.

– Vi har ett mycket väl fungerande operativt sälj och därför är jag extra stolt att Niklas lyfts och tar klivet upp internt till Sales Director. Men framförallt kan jag inte tänka mig en bättre person att driva det operativa säljteamet framåt. Niklas har en gedigen och lång bakgrund inom vår bransch med fantastiska resultat i ledande befattningar på meritlistan, säger Nicklas Norrby.

UTE NU: Monitor November (Lagring & Säkerhet)

UTE NU: Monitor November (Lagring & Säkerhet)

BRANSCHNYHET: Kreativa industrin växlar upp med ny organisation

BRANSCHNYHET: Kreativa industrin växlar upp med ny organisation