BRANSCHNYHET: Koreanska CJ ENM förvärvar kontrollpost i Eccho Rights

BRANSCHNYHET: Koreanska CJ ENM förvärvar kontrollpost i Eccho Rights

Förväntas skapa stora synergieffekter för bägge parters globala närvaro.

Eccho Rights, med bas i Stockholm och kontor i Istanbul, Madrid, Seoul och Manila, har en verksamhet som utgörs främst av distribution av tv-serier och film och formaträttigheter. Sedan starten har man licensierat över 15 000 timmar tv-serie-innehåll världen över.

Som ett led i sin globala kampanj förvärvar det koreanska mediebolaget CJ Groups dotterbolag CN ENM Co nu kontrollpost i det svenska bolaget, rapporterar Pulse, Variety, The Hollywood Reporter, med flera. Och genom detta ser man på sikt ser goda synergieffekter. Dels utökas CJ ENM:s marknadsmässiga grepp om bland annat Europa, Mellanöstern och Latinamerika, och dels förväntas Eccho Rights existerande portfölj breddas avsevärt.

– Detta kommer att skapa exceptionellt värde för båda sidor och stärker vår globala närvaro, försäkrar CJ ENM:s globala Senior Vice President Chul-yeon Kim. På så sätt kommer vi att nå en publik som sträcker sig till världens alla hörn.

– CJ ENM är den perfekta partnern för oss och är helt i linje med vår ambition att bygga vidare på våra affärsmodeller för framtiden , säger Eccho Rights-vd:n Fredrik af Malmborg. Att vara en del av CJ ENM gör att vi kan växa och utveckla ett ännu starkare erbjudande till tv-producenter över hela världen.

Eccho Rights kommer att fortsätta sitt arbete med nuvarande ledningsgrupp och företagsnamn.


FILMTIPSET: Dawson City – Frozen Time

FILMTIPSET: Dawson City – Frozen Time

PRODUKTNYHET: PD-DC-serien förenklar AV-installationen, hävdar Middle Atlantic

PRODUKTNYHET: PD-DC-serien förenklar AV-installationen, hävdar Middle Atlantic