JOBB: Är du Bonnier Broadcastings nästa Systems Engineer till produktionstekniken?

JOBB: Är du Bonnier Broadcastings nästa Systems Engineer till produktionstekniken?

Vill du vara med och utveckla produktionstekniken för leverans av nyheter och sport i ett av Sveriges största kommersiella mediehus?

Tekniken för Tv-produktioner, redaktionellt arbete samt publiceringar förändras allt snabbare. Allt från kameror ute på fältet genom hela processen till tv-sändningar, leveranser till playtjänster, sociala medier etc. Oavsett vart våra nyheter och vår sport ska streamas, sändas eller publiceras så ställer det höga krav på produktionstekniken som måste vara tillgänglig 24x7 året runt för 100-tals medarbetare.

Som så mycket annat så utvecklas även denna bransch mot en IT-baserad miljö genom virtuella lösningar, api:er/micro services, IP-baserad distribution etc. Detta skapar otroliga möjligheter och vi har en tydlig strategi att förflytta vår teknik framåt. Det innebär samtidigt utmaningar som bl.a. omfattar att förändra arbetsflöden och processer för våra många medarbetare. Allt detta måste också ske i fullt producerande miljöer, i god kommunikation med alla som påverkas.

Låter det som en spännande utmaning?

Vi som ansvarar för detta är ett team inom Bonnier Broadcasting som arbetar intensivt - tillsammans med våra medarbetare - med att förflytta produktionstekniken framåt. Vi har också ett förvaltningsansvar för våra system, såväl stora som små som ständigt uppgraderas, förändras och utvecklas. Vi arbetar i stor bredd från ren studioteknik tillsammans med tredjepart till egen utveckling av tjänster hostade hos t.ex. AWS. Våra användare finns i vår direkta närhet och vi arbetar mycket i direkt dialog och i samarbeten med våra olika redaktioner och produktionsteam. Vår strategi framåt innebär också ett kreativt tänkande och kräver ett visst mått av självstyrande arbete.

Vem är du?

Du behöver inte nödvändigtvis ha erfarenheter från just Tv-produktioner, men du har förståelse för komplexiteten i många system som är integrerade i kombination med användare som arbetar i ett högt tempo med leveranskrav i realtid. Du klarar av den stress som kan uppstå i samband med direktsändningar i kombination med teknik som behöver hanteras.

Du ska känna dig bekväm med att utveckla webtjänster i NodeJS och JavaScript, såväl frontend som backend, och du vill hålla dig uppdaterad inom detta. Kunskaper i andra programmeringsspråk är ett plus. Du gillar utmaningar som att utveckla funktioner, deploy:a dessa och direkt möta användarens mottagande och agera därefter. Du känner en stark drivkraft av att vilja utvecklas inom ditt område.

Vi tror att du kan ta en roll i vårt team som systems engineer, primärt med fokus mot att utveckla tjänster och verktyg i våra olika plattformar men också kunna ta det systemansvar som krävs för att våra produktioner ska fungera.

Om oss

Vi erbjuder en modern arbetsplats, både när det kommer till de fysiska lokalerna samt arbetssätt och teknikval. Vi har även egen friskvårdsavdelning med gym och träningsklasser.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Vi ser fram emot din ansökan och ber dig inkludera CV eller LinkedIn-profil.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TJÄNSTSAJTEN OCH ANSÖK REDAN I DAG!

INTERVJU: Sofie Bamberg & Anna Ekberg, Black Ljusdesign

INTERVJU: Sofie Bamberg & Anna Ekberg, Black Ljusdesign

BRANSCHNYHET: Finalisterna till 2019 års prestigefyllda InAvation Awards på ISE klara

BRANSCHNYHET: Finalisterna till 2019 års prestigefyllda InAvation Awards på ISE klara