BRANSCHNYHET: Inget Photokina 2019

BRANSCHNYHET: Inget Photokina 2019

Tar ett längre break för att toppa årets succéupplaga av den tyska fotomässan.

180 000 personer vallfärdande till Köln den 26 till 29 september i år tyder på att den årliga mässan för fotoproffs världen över fortfarande håller måttet. Men en apparat av Photokinas mått blir inte till verklighet utan lång förberedelse och hårt arbete. Och med större ambitioner inför nästa upplaga, som skulle ägt rum i maj nästa år, har man insett att dessa inte är möjliga att genomföra med så kort varsel.

Eventorganisatören Koelnmesse har, tillsammans med branschorganet German Photo Industry Association (PIV), tagit ett beslut att inte arrangera Photokina 2019. Detta med hänsyn till såväl tillverkare, som distributörer och – inte minst – besökare. Enligt PIV:s CEO Rainer Führes är det närmast en omöjlighet att dels som mässa ta konceptet och innehållet till nya nivåer, och dels som utställare att lyckas skaka fram så pass mycket intressant utrustning och innovation på drygt sju månader för att ge användarna en mäktigare upplevelse.

Kort och gott: Photokina mår bäst av att samtliga komponenter som möjliggör mässan vilar för att i sin tur samla in återkoppling och idéer.

Photokina återvänder i maj 2020.

PRODUKTNYHET: RED utökar sensorsortimentet

PRODUKTNYHET: RED utökar sensorsortimentet

INTERVJU: Sofie Bamberg & Anna Ekberg, Black Ljusdesign

INTERVJU: Sofie Bamberg & Anna Ekberg, Black Ljusdesign