BRANSCHNYHET: Nordens första PoE-anslutna belysningssystem upprättat

BRANSCHNYHET: Nordens första PoE-anslutna belysningssystem upprättat

Ingår i danska kommunen Albertslunds miljöfokuserande innovationsprojekt Lighting Metropolis.

För att beskåda denna installation får man bege sig till Albertslunds kommun i Köpenhamn, där ett nybyggt ”smart” kontor står på plats. Härifrån, innanför byggnadens väggar, har Philips Lighting och den danska leverantören av integrerade IT- och kommunikationslösningar TDC Erhverv upprättat ett belysningssystem anslutet via Power over Ethernet (PoE). Nordens första, dessutom, och ingår i stadens miljöfokuserande innovationsprojekt Lighting Metropolis där systemet dels möjliggör att justera ljuset i arbetsmiljön utefter behov, och dels att övervaka konsumtionen.

– Vi spår en spännande framtid med ”smarta” byggnader som kan ge oss värdefull information beträffande användning och konsumtion. Att samarbeta tillsammans med Cisco, TDC och Albertslunds kommun och presentera den första lösningen i Norden i sitt slag är väldigt stort, säger Philips Lightings nordiska CEO, Astrid Simonsen Joos (t.h.).

– Miljöer där belysning kan justeras av personalen och har sensorbaserade funktioner blir allt viktigare, hävdar Niels Carsten Bluhme, Albertslunds kommun (t.v.). Och det här belysningssystemet kan ge oss en infrastruktur som klippt och skuren för den digitala åldern.

BRANSCHNYHET: Electro Waves Sverigefilial inleder distribution av Lightware Visual Engineering

BRANSCHNYHET: Electro Waves Sverigefilial inleder distribution av Lightware Visual Engineering

BRANSCHNYHET: SGM inleder exklusivt samarbete med ULA Group

BRANSCHNYHET: SGM inleder exklusivt samarbete med ULA Group