PRODUKTNYHET: Arris nya storformatskamera Alexa LF är här

PRODUKTNYHET: Arris nya storformatskamera Alexa LF är här

Med sitt nya och kompletta storformatssystem "möter och överträffar ARRI de moderna produktionskraven".

Baserad på en storformats 4K-version av ALEXA-sensorn omfattar systemet ALEXA LF-kameran, ARRI Signature Prime-objektiv, LPL-linsmonteringsenhet och PL-to-LPL-adapter. Dessa systemelement har utformats enligt pressutskicket för att dra full nytta av den förstorade sensorn samtidigt som de erbjuder kompatibilitet med befintliga linser, tillbehör och arbetsflöden.

ALEXA LF har en sensor som är något större än full bild och filmar i 4K. Man hävdar att det är den största sensorn jämfört med alla full-frame-biografkameror på marknaden. För att spela in i högsta övergripande bildkvalitet resulterar det i en 4448 x 3096-optimal pixelstorlek, som kan spelas in fullt med LF Open Gate-läget.

Detta gör det möjligt för filmskapare att utforska en fördjupande storformatsegenskap samtidigt som man behåller sensorns naturliga färgmätningar, behagliga hudtoner och fantastiska förmåga för HDR och WCG-arbetsflöden.

Med Alexa LF lovar man "mångsidiga" inspelningsformat, inklusive ProRes och okomprimerad, okrypterad ARRIRAW upp till 150 fps. ALEXA LF bygger på ALEXA-kamerans design, så alla befintliga tillbehör kommer enligt uppgifter ur meddelandet att fungera direkt ur lådan.

PRIS: UPPGIFT SAKNAS
TILLVERKARE: ARRI, WWW.ARRI.COM

PRODUKTNYHET: SmallHD 502 Bright & 702 Black

PRODUKTNYHET: SmallHD 502 Bright & 702 Black

REPORTAGE: Nytt ljud på Kungliga musikhögskolan

REPORTAGE: Nytt ljud på Kungliga musikhögskolan