PRODUKTNYHET: Teradek RT

PRODUKTNYHET: Teradek RT

Erbjuder trådlös linsstyrning med möjlighet att styra fokus, iris och zoom.

Teradeks nya trådlösa RT-system för linsstyrning innebär en rad olika valmöjligheter. Systemen består av tre produktkategorier: motorer, mottagare och kontrollenheter.

Motorn MK 3.1

På motorsidan finns bara ett val, den borstlösa modellen MK 3.1, och är kompatibel med samtliga mottagare och kontrollenheter i serien. Det maximala vridmomentet är listat till 2.2 Nm och måtten är följande: 115 x 40 x 26 mm. Tre utav denna till riggen innebär möjlighet att styra såväl fokus som iris och zoom. 

Motorn är kopplad till mottagarna, som kommer i fyra olika varianter: MK 3.1 Reciever, Latitude MB, Latitude M och Latitude Sidekick. Medan Latitude-modellerna är mer specifika i sin kompatibilitet, är MK 3.1 Reciever den mest tillgängliga av samtliga och passar till ARRI, RED, Canon, Blackmagic Design och Sony, med flera. Den har inbyggd radio 2,4 GHz-radio som ger en räckvidd på upp till 1 500 meter utomhus (fritt från skymmande objekt) och 150 meter inomhus. 

Slutligen kommer vi till basen, den trådlösa kontrollenheten. Här finns det två val, beroende på om det är en 4-axlad (MK 3.1 4-axis) eller 6-axlad (MK 3.1 6-axis) version du söker. Bägge erbjuder kontroll över fyra axlar (knob, slider, wheel A och wheel B), samt 2,4 GHz radio, inbyggd OLED-display och switchbart Canon LP-E6-batteri. Den 6-axlade varianten har en plusfunktion genom Forcezoom, som är det röda hjulet, och ska ge mer precis zoom under filmningens gång. Dessutom finns Smartknob:en, som är en standalone-enhet, framtagen för RED:s kameror DSMC och DSMC2 i kombination med Canon EF- och Nikon AF-objektiv. 

För att undvika huvudbry finns det tre färdigsydda kit tillgängliga, listade nedanför.

  • Teradek RT MK3.1 Wireless Lens Control Kit with 4-Axis Transmitter
  • Teradek RT MK3.1 Wireless Lens Control Kit with 6-Axis Transmitter
  • Teradek RT MDR-SK Wireless Lens Control Kit with 6-Axis Transmitter for RED

PRIS: UPPGIFTER SAKNAS
TILLVERKARE: TERADEK, WWW.TERADEK.COM

PRODUKTNYHET: Nya cine-objektiv från ARRI

PRODUKTNYHET: Nya cine-objektiv från ARRI

TEST: HEDD Audio Type 20 (Aktiv högtalare)

TEST: HEDD Audio Type 20 (Aktiv högtalare)