PRODUKTNYHET: Blackmagic Design URSA Broadcast

PRODUKTNYHET: Blackmagic Design URSA Broadcast

HD/UHD-kamera för ENG- och studiobruk i kombination med URSA Mini Pro:s formfaktor.

URSA Broadcast är en 4K-kapabel maskin som sägs vara lämplig för såväl flerkameraproduktioner som nyhetsinslag. Med i paketet kommer en 2/3-tums 4K-sensor med fattning för B4-objektiv, som går att byta ut om det blir aktuellt att använda EF-, PL- eller F-fattning. Sensorn, som är av mindre karaktär och har tolv stegs dynamiskt omfång, lovar långt skärpedjup. 

Rör vi oss vidare över maskinens utsida har man inkluderat inbyggt ND-filter i tre steg (2, 4 och 6). På den utfällbara tillika fyra tum stora skärmen, som är monokrom och bakgrundsbelyst, visas standard-information som exempelvis ISO-värde, bländarvärde, ljudnivå, vitbalans och tidkod.

På ljudfronten finns inbyggda mikrofoner (två till antalet) och två XLR-ingångar (mick, line eller AES). Passande för större produktioner är det möjligt att ansluta intercom-system. In- och utgångar för video listar 1 x SDI in respektive 2 x SDI ut (en för monitorering). Här täcker man 1.5G, 3G, 6G och 12G. 

När det kommer till lagring stöds CFast och SD UHS-II, två platser för vardera medium, för 4K, ProRes och RAW respektive FHD eller UHD. Vidare specifikationer kan du läsa genom att klicka här.

PRIS: CIRKA 40 000 KRONOR
TILLVERKARE: BLACKMAGIC DESIGN, WWW.BLACKMAGICDESIGN.COM

REPORTAGE: Pro Sound Effects

REPORTAGE: Pro Sound Effects

PRODUKTNYHET: Chauvet Professional utökar Ovation-serien med tre fresneller

PRODUKTNYHET: Chauvet Professional utökar Ovation-serien med tre fresneller