SAMMANDRAG: Missade du något från vecka 12?

SAMMANDRAG: Missade du något från vecka 12?

Här har vi samlat allt som publicerats på vår hemsida under veckans gång. 

Reportage

Vizrt – Effektivitet och grafik

V003.JPG

"När Vizrt startades upp för 20 år sedan var grafik till livesändning omständligt att få fram. I samband med ett projekt på norska TV2 föddes idén till verksamheten vars mål var att göra det jobbet enklare och smidigare än tidigare. Vi träffade företaget för en närmare titt i deras arbete med 3D-grafik i realtid under liveproduktion, studioautomatisering och sportanalys." – Peter Fredberg

Visfestivalen i Västervik

Ingång 2.jpg

Efter fjolårets succé laddar Visfestivalen i Västervik nu om inför 2018 års upplaga den 12, 13 och 14 juli. Men bakom den spektakulära produktionen som lockar såväl Sveriges artistelit som en publik på drygt 2 000 besökare utförs ett arbete under komplexa akustiska omständigheter. Monitor fick därför ta del av de tekniska utmaningarna som ställs inför och under en av landets äldsta musikevenemang.

Tester

Sennheiser Digital 6000 (EK 6042, SK 6000, MKE 1)

Pic for Monitor NO1.JPG

Monitor tar en titt på Sennheisers första dubbelmottagare i ENG-format ämnad för fältarbetande ljudtekniker och kameramän. Mottagaren är bestyckad med både digital och analog mottagning vilket gör den framtidssäker och kompatibel med Sennheisers äldre sändarsystem. En ny digital ficksändare har utvecklats som tillsammans med mottagaren erbjuder ett robust digitalt trådlöst system som är enkelt att använda, har mycket bra ljudkvalitet, brett radiofrekvensomfång och bra räckvidd. – Frederick Norén

Nikon D850

D850_ambience_4.jpg

Det finns en kategori fotografer som aldrig slår igenom, aldrig blir kända, men som har många strängar på sin lyra och kan ta vilket jobb som helst. De är inte bäst i någon genre av fotografi och kommer nog aldrig bli det. Men de räds inte att testa något nytt, att gå på okända stigar. Det är nog i den kategorin vi själva är placerade. Nu har Nikon släppt en kamera för oss! För oss fotografer som vill och kan fotografera allt och alla: Nikon D850. – Jonas Nimmersjö

Produktnyheter

Kontrollpanel med inbyggd processor från Crestron

Blue Microphones lanserar mikrofonbomen Compass

Cameo Lights Zenit W600 nu tillgänglig

NiSi Prosories introducerar professionellt filterkit för telefonen

Branschnyheter

Adapt presenterar två nya medarbetare

Michael Bohlin ansluter till Genelec

Woodlite vann Step Up Award

Special-Elektronik satsar på digital signage och tillsätter ny tjänst

Teresa Alldén går till Filmlance International

DPA Microphones satsar hårt på den tyska marknaden

Broadcast Solutions Finland expanderar distribution av Phabrix till Sverige

 

PRODUKTNYHET: Ny switcher för 4K/IP-liveproduktion från Sony

PRODUKTNYHET: Ny switcher för 4K/IP-liveproduktion från Sony

TEST: Nikon D850

TEST: Nikon D850