PRODUKTNYHET: Ny switcher för 4K/IP-liveproduktion från Sony

PRODUKTNYHET: Ny switcher för 4K/IP-liveproduktion från Sony

Introducerar XVS-9000. 

Då var det dags för en ny switcher från giganten Sony. XVS-9000 lyder produktnamnet och är utvecklad särskilt för "efterfrågan på avancerade 4K- och HD-produktioner med ett ökat HDR-innehåll." Men den som vill lägga vantarna på en får vänta till oktober i år. 

Vad maskinen erbjuder är upp till 80 ingångar och 40 utgångar i 4K, samt upp till 160 ingångar och 80 utgångar i HD (här skiljer sig antalet beroende på gränssnitt) med "de senaste gränssnitten för IP (SMPTE ST 2110) och 12G-SDI i 4K samt hybridsystem för båda." Man räknar även in AMWA NMOS Device Discovery. 

Bekanta inslag från den redan befintliga XVS-serien är manövrering via den modulära och OLED-försedda kontrollpanelen ICP-X7000. Det kommer även vara möjligt att synka XVS-9000 med annan utrustning i serien. 

Slutligen berättar man att upp XVS-9000 möjliggör installation av upp till fyra 4K/HD DME:er för konfigurering av ett maximalt antal 4K 3D DME-kanaler om fyra. Nya DME-modeller kommer släppas och är kompatibla med hela XVS-sortimentet, och tillåter två 4K DME-kanaler att konfas i det tidigare XVS-8000-systemet. 

Inleder samarbete med Cisco

Samtidigt berättar man i pressutskicket att Sony Imaging Products and Solutions Inc. har tillsammans med Cisco presenterat ett nytt globalt samarbete med syfte att skapa IP-nätverkslösningar för 4K/HD live-produktioner inom områden som broadcast, media och underhållningsindustrin. Samarbetet mellan de två företagen kommer "erbjuda kunder världen över ett utökat utbud av flexibla och pålitliga IP-system."

BRANSCHNYHET: Gustav Vasa kyrka i Stockholm förses med ny ljudanläggning

BRANSCHNYHET: Gustav Vasa kyrka i Stockholm förses med ny ljudanläggning

SAMMANDRAG: Missade du något från vecka 12?

SAMMANDRAG: Missade du något från vecka 12?