UTE NU: Monitor Mars (Liveproduktion)

UTE NU: Monitor Mars (Liveproduktion)

Liverapportering under världens mest prestigefyllda seglingstävling, grafiklösningar för livesändningar simplifierat, och livemusik från en av Sveriges mest anrika festivaler. Detta och lite till kan du läsa om i Monitors marsnummer. 

Följ med ut på det böljande blå i detta nummer tillsammans med livereportern Jeremie Lecaudey. Jeremie är nämligen en av få utvalda On Board Reporters under det fartfyllda Volvo Ocean Race som ger oss spektakulärt innehåll – direkt från loppets båtar. Dessutom tar vi en titt på Vizrt:s vitt använda grafikverktyg för livesändningar. Och glöm heller inte vårt reportage från årets upplaga av den gigantiska mässan Integrated Systems Europe.

MÄSSREPORTAGE: ISE 2018
80 293 besökare lockades till Integrated Systems Europe mellan den 6 och 9 februari på Rai i Amsterdam. En ökning med närmare 10 000 teknikentusiaster jämfört med fjolårets upplaga. Men samtidigt som ISE 2018 återigen befäste sin roll som AV-branschens mittpunkt med flera intressanta produkter och lösningar såg vi en mässa som vuxit ur sina kläder. 

INTERVJU: JEREMIE LECAUDEY, ON BOARD REPORTER
Det är seglingsportens absolut mest prestigefyllda tävling, och det kanske svåraste jobb en videoreporter kan ha. Volvo Ocean Race är igång och den här gången har arrangörerna verkligen tagit tävlingen till en ny nivå när det gäller broadcast. Häng med ombord! - Martin Leisborn

REPORTAGE: VIZRT – EFFEKTIVITET OCH GRAFIK
När Vizrt startades upp för 20 år sedan var grafik till livesändning omständligt att få fram. I samband med ett projekt på norska TV2 föddes idén till verksamheten vars mål var att göra det jobbet enklare och smidigare än tidigare. Vi träffade företaget för en närmare titt i deras arbete med 3D-grafik i realtid under liveproduktion, studioautomatisering och sportanalys. - Peter Fredberg

REPORTAGE: VISFESTIVALEN, VÄSTERVIK
Efter fjolårets succé laddar Visfestivalen i Västervik nu om inför 2018 års upplaga den 12, 13 och 14 juli. Men bakom den spektakulära produktionen som lockar såväl Sveriges artistelit som en publik på drygt 2 000 besökare utförs ett arbete under komplexa akustiska omständigheter. Monitor fick därför ta del av de tekniska utmaningarna som ställs inför och under en av landets äldsta musikevenemang.

TEST: SENNHEISER EK 6042, SK 6000 & MKE 1
Monitor tar en titt på Sennheisers första dubbelmottagare i ENG-format ämnad för fältarbetande ljudtekniker och kameramän. Mottagaren är bestyckad med både digital och analog mottagning vilket gör den framtidssäker och kompatibel med Sennheisers äldre sändarsystem. En ny digital ficksändare har utvecklats som tillsammans med mottagaren erbjuder ett robust digitalt trådlöst system som är enkelt att använda, har mycket bra ljudkvalitet, brett radiofrekvensomfång och bra räckvidd. - Frederick Norén

TEST: NIKON D850
Det finns en kategori fotografer som aldrig slår igenom, aldrig blir kända, men som har många strängar på sin lyra och kan ta vilket jobb som helst. De är inte bäst i någon genre av fotografi och kommer nog aldrig bli det. Men de räds inte att testa något nytt, att gå på okända stigar. Det är nog i den kategorin vi själva är placerade. Nu har Nikon släppt en kamera för oss! För oss fotografer som vill och kan fotografera allt och alla: Nikon D850. - Jonas Nimmersjö

REPORTAGE: FIX8Group

REPORTAGE: FIX8Group

REPORTAGE: YRGO:s utbildning inom teater-, event- och scenteknik

REPORTAGE: YRGO:s utbildning inom teater-, event- och scenteknik