PRODUKTNYHET: Portfoliobox lanserar Sök Fotograf

PRODUKTNYHET: Portfoliobox lanserar Sök Fotograf

Ska underlätta för beställare att hitta professionella fotografer lokalt i Sverige.

Bakom den uppdaterade tjänsten Sök Fotograf står Portfoliobox samt Svenska Fotografers Förbund (SFF). Den kostnadsfria tjänsten ska enligt pressutskicket underlätta för beställare att hitta professionella fotografer lokalt i Sverige, och för specifika ändamål. 

Portfoliobox har cirka 700 000 globala användare och har tidigare lanserat tjänsten Find Creatives, som är en kostnadsfri plattform för kreatörer att marknadsföra sig på. Nu är det svenska yrkesfotografers tur att få en egen plattform, tjänsten Sök Fotograf.

På sidan kan användaren söka efter en yrkesfotograf nära sig och klicka in på deras profiler för att se deras portfolios. SFF hoppas att den nya hemsidan www.sokfotograf.se ska medföra en ökning av uppdrag för deras medlemmar.

– Att kunna bistå våra närmare 2 000 medlemmar med en uppdaterad plattform att synas på kändes som ett steg i rätt riktning för att kunna erbjuda kvalitetssäkring för deras arbetsgivare, säger Åsa Anesäter, verksamhetsledare på Svenska Fotografers Förbund.

Genom att samla alla på Sök Fotograf hoppas Portfoliobox att fler användare ska knyta sig till tjänsten.

– Det enda som krävs för att skapa ett konto på Sök Fotograf är ett medlemskap i SFF, sedan är det bara att bygga ihop sin portfolio och vänta på att bli kontaktad, säger Hamid Abouei, medgrundare av Portfoliobox.

Så fungerar Sök Fotograf:

• Yrkesfotografen ansöker om medlemskap hos SFF
• Yrkesfotografen skapar en profil med portfolio på Sök Fotograf
• Beställaren väljer område och plats fotografen ska vara verksam inom på hemsidan
• Beställaren får ett urval av fotografer med portfolios som matchar sökkriterierna
• Beställaren kontaktar vald fotograf via hemsidan

För mer information om Sök Fotograf, klicka här

REPORTAGE: Rewind, London

REPORTAGE: Rewind, London

REPORTAGE: FIX8Group

REPORTAGE: FIX8Group