NAB 2018: AJA Video Systems presenterar mängder av hårdvara

NAB 2018: AJA Video Systems presenterar mängder av hårdvara

Avtäckte bland annat Kumo 3232-12G, HDR Image Analyzer och fem openGear-kort.

AJA Video Systems har sedan tidigare ett stort antal SDI-routrar i sin Kumo-serie, som även inkluderar ett fysiska kontrollpaneler för respektive modell. Och nu, när produktionsbolagen, tv-studiorna och professionella AV-installationer ställer högre krav på bandbredd i och med 4K/Ultra HD och HFR (High Frame Rate), introducerar man två 12G-modeller. Dessa går under namnen Kumo 3232-12G och Kumo 1616-12G som ett svar på just detta, utrustade med 32 respektive 16 ingångar och utgångar.

PRIS: KUMO 3232-12G: 3 995 DOLLAR, KUMO 1616-12G: 2 495 DOLLAR

Kumo 3232-12G

Kumo 1616-12G

Apropå bildmässigt högkvalitativa produktioner gav AJA en liten förhandstitt på sin kommande "förhandstitt", stand-alone-enheten HDR Image Analyzer. Tänkt som ett prisvärt tillskott till den som vill slänga ett extra öga på materialet, och samtidigt ha ett gäng händiga verktyg med i bilden, är denna rackbaserade enhet redo för flera HDR-format, inkluderat PQ, HLG och Rec.2020 för 4K/Ultra HD. Verktygen som följer med är en vågform, ett histogram, ett vectorscope och ett för monitorering av nit-nivåer. Allt detta är framtaget tillsammans med ColorFront, samarbetet som även resulterade i fjolårssläppet FS-HDR.

PRIS: UPPGIFT SAKNAS

HDR Image Analyzer

OpenGear-kort finns det i drivor hos tillverkaren. Nu utökas även detta sortiment med hela fem nya video- och ljudkort i rackformatet 2RU. Unikt för just dessa är att man för första gången implementerar Ross Videos mjukvara DashBoard, som stöder bland annat monitorering och manövrering av exempelvis en PC-burk, eller ett LAN byggt på Windows, macOS eller Linux. Har man sedan tidigare arbetat med företagets minikonverterare, ryms samma utlovade pålitlighet och funktionalitet i dessa. 

Korten som inkluderas i detta släpp är: OG-3G-AMA: 3G-SDI Analog Audio Embedder/Disembedder, OG-UDC: 3G-SDI Up, Down, Cross-Converter, OG-4K2HD: 4K/UltraHD-SDI to 3G-SDI Down-Converter, OG-Hi5-4K-Plus: 4K/Ultra 3G-SDI to HDMI 2.0 Converter och OG-HA5-4K: HDMI to 4K/Ultra 3G-SDI Converter.

PRIS: OG-3G-AMA: 795 DOLLAR, OG-UDC: 695 DOLLAR, OG-4K2HD: 795 DOLLAR, OG-HI5-4K-PLUS: 595 DOLLAR, OG-HA5-4K: 595 DOLLAR, ROSS VIDEO DASHBOARD: GRATIS NEDLADDNING

Fem nya openGear-kort finns nu tillgängliga.

Fem nya openGear-kort finns nu tillgängliga.

Slutligen kommer vi till det senaste minikonverterarsläppet, IPR-10G-HDMI. Med denna pjäs vill man framhäva sina ambitioner att hålla jämna steg med IP-utvecklingen, som SMPTE-standarden ST 2110 belyser. Denna nätta burk konverterar SMPTE ST 2110 (IP-baserat video/ljud) till HDMI. Samtidigt uppdaterar man sin Kona IP att stödja denna standard genom firmware-versionen 14.2. 

PRIS: 1 295 DOLLAR

IPR-10G-HDMI

TILLVERKARE: AJA VIDEO SYSTEMS, WWW.AJA.COM

NAB 2018: Flera tillbehör från Aputure

NAB 2018: Flera tillbehör från Aputure

NAB 2018: 16x9 demonstrerar Cine Lock

NAB 2018: 16x9 demonstrerar Cine Lock