NAB 2018: BirdDog presenterar BirdDog Studio NDI och BirdDog Mini

NAB 2018: BirdDog presenterar BirdDog Studio NDI och BirdDog Mini

Släpper världens första HDMI/SDI-till-NDI-encoder för kameror och rekordliten Full Bitrate HDMI-till-NDI-encoder. 

Med hjälp av Studio NDI kan i stort vilken kamera som helst att inom loppet av ett ögonblick koppla upp sig mot det IP-baserade liveproduktionsarbetsflödet, säger tillverkaren. HDMI/SDI-till-NDI-encodern (ingångsbilden) skruvas då fast på kameran via dess 1/4-20-gänga.

Encodern är till hundra procent kompatibel med NDI-protokollet, som är NewTeks egenutvecklade IP-standard, och har fått ett stort genomslag så här långt. Den erbjuder även korskonvertering, NDI-till-HDMI/SDI. Dosan har en display ombord som visar både tally och kameraposititioner, med mera.

Dessutom är det den första av sin sort att kombinera video med plug-and-play-ljud, som öppnar för produktionsteamen att kommunicera med varandra. Är man kund sedan tidigare inkluderar man Audio Comms i paketet, som annars är sålt separat för 495 dollar.

BirdDog Mini

Samtidigt lanserade man BirdDog Mini, marknadsförd som branschens minsta Full Bitrate HDMI-till-NDI-encoder, och stöder allt från SD till 1080p, ända upp till 60p. Mer info om denna maskin kan du få i klippet nedanför. 

PRIS: BIRDDOG STUDIO NDI: 895 DOLLAR, BIRDDOG MINI: 595 DOLLAR
TILLVERKARE: BIRDDOG, WWW.BIRD-DOG.TV

NAB 2018: Blackmagic Designs Pocket Cinema Camera – nu med 4K60p

NAB 2018: Blackmagic Designs Pocket Cinema Camera – nu med 4K60p

NAB 2018: Två proffslurar från Audio-Technica

NAB 2018: Två proffslurar från Audio-Technica