NAB 2018: Röde presenterar sin första ambisoniska mikrofon

NAB 2018: Röde presenterar sin första ambisoniska mikrofon

Soundfield NT-SF1 är tillverkarens steg in i VR-matchen. 

För två år sedan förvärvade Röde de ambisoniska veteranerna hos Soundfield – nu bär det för första gången frukt. Resultatet går under namnet NT-SF1 och har fyra mickar med halvtums kapslar av modellen TF45C placerade i en tetraedrisk formation. Detta används ofta i VR-produktioner för att fånga upp atmosfären. 

För att plocka upp ljudet behövs ett ljudkort med fyra XLR-portar. Efter det justeras ljudnivåer så att allt står rätt till. Sedan är allt klappat och klart för inspelning, i det så kallade A-formatet. Därefter, när materialet är infångat, måste ljudet transformeras i dator till B-formatet via särskilda plugins (Soundfield by Röde-appen är på gång), och är sedan redo att manipuleras efter tycke och smak. 

PRIS: 999 DOLLAR
TILLVERKARE: RÖDE MICROPHONES, WWW.RODE.COM

NAB 2018: Teradeks Bolt-serie får sällskap av nya trådlösa kamerasystem

NAB 2018: Teradeks Bolt-serie får sällskap av nya trådlösa kamerasystem

NAB 2018: Ross Video lanserar videoprocessor för de största skärmarna

NAB 2018: Ross Video lanserar videoprocessor för de största skärmarna