UTE NU: Monitor Maj (AV-teknik & konferens)

UTE NU: Monitor Maj (AV-teknik & konferens)

Följ med till Malmös Citytunneln, Örebros myOffice, Lidköpings Sjölunda skola och Elite Park Avenue i Göteborg. 

AV-installationerna för kontorslokaler, konferensutrymmen och skolor duggar tätt runt om i landet. Till detta nummer har vi färdats runt omkring i den södra regionen och spanat in några av de senaste, inräknat Citytunneln i Malmö, myOffice i Örebro, Sjölunda skola i Lidköping och Elite Park Avenue Hotel i centrala Göteborg. Dessutom har vi samlat ett axplock av de hetaste nyheterna från NAB 2018 i produktsvepet. Välkommen till Monitors majnummer med fokus på AV-teknik och konferens.

REPORTAGE: SE VÄRLDEN FRÅN PERRONGEN

Foto: Rainer M Withagen

Landskapet glider makligt förbi tågkupéns fönster. Några herrelösa hundar stryker sig mot en soldränkt mur. Kan vi vara i Indien? Ett ögonblick senare skvallrar de typiska husfasadernas krämfärgade fönsterluckor om att vi färdas genom slättmarkerna runt Venedig Efter ytterligare en stund rullar vi förbi en samling anonyma höghus i någon av världens stora metropoler, Buenos Aires, Shanghai eller Johannesburg? Allt är förstås en illusion. I levande livet står vi och hänger på en föga exotisk järnvägsperrong i Citytunneln i nedre delen av Malmö Central. - Anders Grönlund

REPORTAGE: KONTORSLOKALER FÖR NYFIKNA

Foto: Jonas Nimmersjö

 

Intill äventyrsbadet Gustavsvik i Örebro ligger ett nybyggt kontorshotell med tekniklösningar för att skapa en modern arbetsplats. I den stora foajén med plats för lunchrestaurang och reception träffar vi Linda Holmquist, kontorschef på myOffice. Hon ska guida oss runt i byggnaden och visa de olika tekniska lösningarna som Sharp levererat och installerat åt dem. Teknik som ska erbjuda myOffice-kunder och hyresgäster, en högteknologisk arbets-plats, men också erbjuda tillfälliga kunder lokaler för konferens och events. - Jonas Nimmersjö

REPORTAGE: REKTORNS TAL TILL NATIONEN

Foto: Malin Ekberg

Den 20 december i fjol lades den sista byggstenen för Lidköpings nya grundskola och inhyser sedan årsskiftet upp emot 350 elever i årskurserna F till 6. Nu skriver det naturnära lärosätet historia som det första i Sverige att utrustas med ett unikt system som inte bara underlättar vardagen för lärare och personal, utan som i bakgrunden även fungerar som ett säkerhetssystem. - Patrik Blomqvist

REPORTAGE: LÄTTSKÖTT KOMPLEXITET

Foto: Redaktion

Carl-Fredrik Malmgren på Fremlab fick uppdraget att uppgradera bankettsalen och de mindre konferenslokalerna med ny AV-teknik, hos Elite Park Avenue Hotel i centrala Göteborg. Eftersom konkurrensen är knivskarp på konferensmarknaden var det dags att vässa armbågarna och satsa ordentligt med teknik från bland andra Bose och Crestron. - Peter Fredberg

TEST: ADAM AUDIO S3H

Från tyska ADAM kommer en ny serie studiomonitorer utrustade med nyutvecklade högtalarelement och förbättrande förstärkare. Inbyggd DSP-kraft hanterar all filtrering och ger möjlighet till att skräddarsy högtalarljudet efter eget tycke och smak. På test är modellen ADAM S3H som är bestyckad med dubbla sjutums baselement, fyratums mellanregister och handtillverkade banddiskanter. - Frederick Norén

REPORTAGE: Philips Entertainment Lighting

REPORTAGE: Philips Entertainment Lighting

BRANSCHNYHET: Martin Audio utser exklusiv distributör i Kanada

BRANSCHNYHET: Martin Audio utser exklusiv distributör i Kanada