BRANSCHNYTT: Nordic Entertainment Group lanserar nytt varumärke

BRANSCHNYTT: Nordic Entertainment Group lanserar nytt varumärke

Börjar verka som en separat organisation från och med den 1 juli. 

Nordic Entertainment Groups (NENT Group) verkan som separat organisation följer beslutet från den 23 mars i år att initiera en process för att dela upp MTG i två bolag, Modern Times Group MTG AB och NENT Group, skriver man i pressutskicket som gick ut tidigare i morse. 

Anders Jensen, NENT Group

Anders Jensen, NENT Group

Enligt meddelandet återspeglar det nya varumärket bolagets ambition att tillhandahålla "de bästa och bredaste" underhållningsupplevelserna, såväl i Norden som internationellt, och resulterar i ett fullt integrerat bolag inom tv, streaming och innehållsproduktion. 

– Norden är en av världens mest dynamiska mediemarknader och vår ambition är att tillhandahålla de bästa och bredaste underhållningsupplevelserna till konsumenter och samarbetspartners, säger NENT Groups vd och koncernchef Anders Jensen. Vi har en unikt integrerad modell där vi såväl producerar som sänder och streamar spännande innehåll för våra tittare, lyssnare och följare. Lanseringen av vårt nya varumärke är det senaste steget på vägen mot börsnoteringen senare i år.

NENT Groups plattformar och varumärken

  • Betal-TV: Viasats TV-kanaler och satellitplattform; streamingtjänsten Viaplay (Danmark, Finland, Norge, Sverige)
  • Fri-TV: TV3, TV3+, TV3 PULS, TV3 MAX, TV3 Sport (Danmark); TV3, Viasat4, TV6 (Norge); TV3, TV6, TV8, TV10 (Sverige); streamingtjänsten Viafree (Danmark, Finland, Norge, Sverige)
  • Radio: kommersiella radiostationer i Norge och Sverige samt streamingtjänsten I LIKE RADIO
  • Studios: 30 produktionsbolag i 17 länder samt Splay Networks
  • Operatörstjänster: Viasat bredband och IPTV är nu tillgängligt för fler än 1,3 miljoner svenska hushåll genom 35 öppna fibernät.
REPORTAGE: Drönarutbildningen i Ljungbyhed

REPORTAGE: Drönarutbildningen i Ljungbyhed

PRODUKTNYHET: Panasonic blir trådlöst med hjälp av IMT Vislink

PRODUKTNYHET: Panasonic blir trådlöst med hjälp av IMT Vislink