BRANSCHNYHET: Steffen Andersen-Møller utsedd till ny utlandschef på Filminstitutet

BRANSCHNYHET: Steffen Andersen-Møller utsedd till ny utlandschef på Filminstitutet

Tillträder posten den 13 augusti.

Steffen Andersen-Møller

Steffen Andersen-Møller

Steffen Andersen-Møller var i åtta år områdeschef på Danska Filminstitutet och var bland annat ansvarig för lansering av dansk film både i Danmark och internationellt. Han har också varit chef för Copenhagen Filmfestivals som ligger till grund för filmfestivalerna CPH: DOX, CPH PIX och Buster. Steffen har sedan tidigare lång och gedigen erfarenhet inom tv, dagspress och marknadsföring samt har haft ledande ställningar, bland annat hos JP / Politiken, TV 2 Danmark och Egmont.

– Svensk film är ett starkt varumärke, inte minst internationellt. Intresset och efterfrågan är större än någonsin på filmfestivaler världen över. Film bygger broar, identifierar och skapar förståelse – kulturellt som kommersiellt, därför blir internationella engagemang allt viktigare. Jag ser fram emot arbetet med att kommunicera och marknadsföra svensk film i världen i samarbete med filmindustrin och mina erfarna kollegor vid Filminstitutet. Denna möjlighet är ett sant professionellt och personligt privilegium, säger Steffen Andersen-Møller.

– Jag är otroligt glad över att Steffen tackat ja. Han har en lång och bred erfarenhet av att leda arbetet med att lansera film utomlands utifrån ett Filminstituts perspektiv. Hans förståelse för vårt uppdrag, filmens betydelse internationellt och hans gedigna kunskap om hur branschen arbetar och fungerar kommer fortsatt borga för att den svenska filmen kommer att ha en självklar och tydlig plats internationellt, säger Kristina Börjeson, chef för filmstöd på Filminstitutet.

PRODUKTNYHET: Solid State Logic kompletterar SSL Live-sortimentet

PRODUKTNYHET: Solid State Logic kompletterar SSL Live-sortimentet

PRODUKTNYHET: Bose expanderar ControlSpace-serien

PRODUKTNYHET: Bose expanderar ControlSpace-serien