BRANSCHNYHET: 5 700 nya Greenled-belysningar kommer att lysa upp Finlands huvudstad

BRANSCHNYHET: 5 700 nya Greenled-belysningar kommer att lysa upp Finlands huvudstad

Finska Greenled Oy levererar sitt andra betydande parti LED-utebelysningar till Helsingfors. Före slutet av 2019 kommer innerstadens vägar och parkgångar att lysas upp av 5 700 nya Greenled-belysningsarmaturer.

PRESSMEDDELANDE

logo.png

Greenled Oy, som utvecklar och tillverkar sina armaturer i Kempele, Norra Österbotten i Finland, blev valda till belysningsleverantör för utebelysning i Helsingfors stad i en upphandling som genomfördes våren 2018. Detta är Helsingfors stads andra betydande upphandling där stadens kvicksilverlampor i gatu- och parkområden byts ut mot energieffektiva LED-lampor. Greenled, som vann även den föregående upphandlingen, har redan levererat cirka 2 000 armaturer till staden. I och med den andra upphandlingen kommer staden att få ytterligare omkring 5 700 armaturer tillverkade av Greenled.

Jarno Hellman, Greenled Oy

Jarno Hellman, Greenled Oy

– För oss är Helsingfors stad en betydande kund. Vi är verkligen glada att vi blivit utsedda till leverantör också i stadens andra upphandling. Gatubelysning är ett viktigt affärsområde för oss och vi satsar starkt på dess utveckling och tillväxt", berättar Jarno Hellman, chef för Greenleds gata och utebelysningsavdelning

De viktigaste kriterierna i anbudsförfarandet var belysningens livscykelkostnader och totalekonomiska fördelaktighet. I valet lades stor vikt även på att belysningen inte bländar och att den kan motstå skadegörelse.

– De utvalda belysningarna passar Helsingfors stadsbild. För staden är det här en betydande upphandling eftersom de nya belysningarna förbättrar både stadens energieffektivitet och invånarnas trygghet", säger Olli Markkanen, direktör för Helsingfors stadstekniska enhet.

Staden har utsett finska Energia-Urakointi Oy till entreprenör ansvarig för installationen av de nya belysningarna.

Olli Markkanen, direktör för Helsingfors stadstekniska enhet

Olli Markkanen, direktör för Helsingfors stadstekniska enhet

 
BRANSCHNYHET: Svenska Filminstitutet informerar rörande konsulentskifte

BRANSCHNYHET: Svenska Filminstitutet informerar rörande konsulentskifte

BRANSCHNYHET: Digital landningsplats för Sveriges videostreaming-bransch

BRANSCHNYHET: Digital landningsplats för Sveriges videostreaming-bransch