BRANSCHNYHET: ATG Danmon färdigställer kontrollrum hos BBC Skottland

BRANSCHNYHET: ATG Danmon färdigställer kontrollrum hos BBC Skottland

Sista pusselbiten har lagts för en omfattande modernisering hos public service-giganten. 

Howard Dixon, ATG Danmon

Howard Dixon, ATG Danmon

Glasgow-baserade BBC Skottlands tre tv-kanaler (BBC One Scotland, BBC Two Scotland och BBC Alba) och två radiostationer (BBC Radio Scotland och BBC Radio nan Gàidheal) producerar 15 000 timmar tv och radio per år. Nu har public service-anläggningen avslutat en omfattande modernisering – där ATG Danmon såväl levererat utrustning som integrerat systemet – som fokuserat på en kompakt multidisplaylösning dedikerad produktion av nyhetsprogram i bulletinformatet. 

Omsorgsfull koordination var avgörande för att försäkra att det dagliga sändningsschemat kunde fortlöpa som vanligt, säger ATG Danmons projektledare Howard Dixon och berättar att detta möjliggjordes genom installation av all nödvändig ny utrustning i ett modernt kontrollrum, som kunde fullt konfigureras och användas för utbildning av personal innan skarpt läge.

– När systemet väl var fullt kördugligt, avvecklade vi och tömde legacy-kontrollrummet och flyttade in systemet i sin helhet. 

Vad beträffar tidsåtgången för att allt skulle falla på plats gick övergången på strax över en halv dag, säger Howard och fortsätter med att lista infrastrukturen.

– Infrastrukturen inkluderar Vizrt:s automationslösning för kontroll och playout, ett större Adderlink Infinity KVM-system (Adder), en multiskärmsdisplay bestående av 55-tums 4K-skärmar från Sony, och en faderkonsol från J.L. Cooper. Vi designade och integrerade även ett stort tillika L-format kontrollbord från Custom Consoles, som är konfigurerat för användning av ett team på upp till fem man. 

BRANSCHNYHET: CybAero går i konkurs

BRANSCHNYHET: CybAero går i konkurs

UTE NU: Monitor Juli/Augusti (Postproduktion & 3D-grafik)

UTE NU: Monitor Juli/Augusti (Postproduktion & 3D-grafik)