FÖRHANDSTITT: DJI:s kommande drönare Mavic 2

FÖRHANDSTITT: DJI:s kommande drönare Mavic 2

Brittisk elektronikkatalog först att visa upp två kommande modeller. 

Foton: Monty_f (Twitter)

Sidan i den brittiska elektronikförsäljaren Argos produktkatalog visande DJI:s kommande drönarsläpp, Mavic 2, snappades upp av sajter så som Cinema5D, TechCrunch, med flera. 

Mavic Pro är, som säkert många operatörer vet, en av tillverkarens största succéer. Kompakt, lätthanterlig, lång räckvidd och med en 4K-kamera på gimbal har den både förenklat flygningar och levererat formidabelt material. Nu väntas inte bara en uppföljare, utan två stycken: Mavic 2 Pro och Mavic 2 Zoom. 

Specifikationer som Argos delat med sig av i annonsen är 1080p-video, åtta kilometers räckvidd, 20 m/s maxfart, 31 minuters flygtid, 360-graders kollisionsdetektering och följefunktionen Active Track 2.0. Skillnaderna mellan Pro- och Zoom-modellen är att den förstnämnda är bestyckad med Hasselblad-kamera (entums CMOS-sensor), medan Zoom:en har en 2x optisk zoom (24–48 mm) och Dolly Zoom-funktion. 

Foto: Monty_f

PRODUKTNYHET: Marshall levererar kompakt UHD-kamera

PRODUKTNYHET: Marshall levererar kompakt UHD-kamera

PRODUKTNYHET: AJA Video Systems introducerar flerkompatibelt kortrack

PRODUKTNYHET: AJA Video Systems introducerar flerkompatibelt kortrack