BRANSCHNYHET: Facebook förvärvar Vidpresso

BRANSCHNYHET: Facebook förvärvar Vidpresso

Tillgängliggör proffsverktyg använda av de största broadcastaktörerna. 

Vidpresso har använts av de stora amerikanska tidningarna och tv-husen för att bädda in interaktiva inslag i sändningar och på nätet, som exempelvis kommentarsfält och opinionsundersökningar. Och från att ha agerat som ett litet independent-företag har giganten Facebook nu förvärvat företaget, eller rättare sagt teknologin de besitter, rapporterar StreamingMedia och TechCrunch. 

För existerande kunder hos Vidpresso innebär detta att tjänsten, som nu erbjuds via den stora sociala medier-plattformen, strippas helt från kostnader, samtidigt som fler får tillgång till verktygen som proffsen använder. Och det är något som Vidpresso har haft som vision hela tiden. 

– Detta ger oss det goda möjligheter att påskynda vår vision att kunna erbjuda ett enkelt sätt för yrkesverksamma att använda sociala medier i sina livevideor på en högkvalitativ nivå. Vi har alltid velat bygga verktyg för alla att skapa interaktiva, levande videoupplevelser.

EVENT: Höstpresentation i Filmhuset måndag 20 augusti

EVENT: Höstpresentation i Filmhuset måndag 20 augusti

PRODUKTNYHET: Lightware släpper robusta fiber-extenders.

PRODUKTNYHET: Lightware släpper robusta fiber-extenders.