PRODUKTNYHET: Nikons nya spegellösa system Z är här

PRODUKTNYHET: Nikons nya spegellösa system Z är här

Introducerar två kameror, fyra objektiv och adapter. 

Nikons nya spegellösa kameror Z7 och Z6 släpptes i dag globalt. Tillsammans med dessa spegellösa fullformatskameror kommer även fyra objektiv och en FTZ-adapter för F-objektiven. 

I samband med släppet introducerar man den nya objektivfattningen Z-Mount, som enligt Scandinavian Photos releasenotis "medför att avståndet mellan objektiv och sensor endast blir 14 mm, och den större diametern gör att Nikon kan tillverka objektiv med största bländaröppning på f/0.95". Bägge kameror har en elektronisk sökare med upplösning på 3,69 miljoner pixlar och en inbyggd femaxlad bildstabilisering som motsvarar upp till fem bländarsteg. 

För Z7:ans del får man en bakbelyst sensor på 45,7 megapixlar, 493 autofokuspunkter och ett ISO-omfång från 64 till 25 600 och kan fotografera upp till nio bilder per sekund. Rörande Z6:an landar megapixelantalet på 24,5, autofokuspunkterna på 273 (täckande 90 % av bildytan) och ett ISO-omfång från 100 till 51 200 och kan plåta tolv bilder per sekund. 

På videosidan är kamerorna kapabla att skjuta ocroppat 4K UHD i upp till 30 fps och Full HD i 120 fps. För HDR har man lagt till en N-Log-färgprofil. Med maskinerna kommer även en 4:2:2 10-bits HDMI-port. Andra uttag är exempelvis XQD-kortläsare och 3.5 mm för lurar. 

Som nämnt ovanför, lanserar man fyra objektiv tillsammans med Z7 och Z6. Här rör det sig dock om varierande releasedatum. Tillgängligt från start är NIKKOR Z 24-70mm f/4 S (längst till vänster), medan releasedatum för resterande är (från vänster) september, oktober och, för Noct-objektivets del, längre fram i år. Klicka på bildtexterna för att komma till fullständiga specifikationer.

Vill du fira världslanseringen, kan du besöka Scandinavian Photo i morgon i Stockholm på Vasagatan 14 mellan klockan 10 och 15. 

PRIS: Z7 (HUS): 39 900 KRONOR, Z6 (HUS): 21 990 KRONOR, NIKKOR Z 24-70: 11 990 KRONOR, NIKKOR Z 35MM: 9 990 KRONOR, NIKKOR Z 50MM: 6 990 KRONOR, NIKKOR Z 58MM NOCT: UPPGIFT SAKNAS
TILLVERKARE: NIKON, WWW.NIKON.SE

BRANSCHNYHET: Eclairbox etablerat i Danmark

BRANSCHNYHET: Eclairbox etablerat i Danmark

PRODUKTNYHET: Stabiliseringssystem med hög bärkapacitet

PRODUKTNYHET: Stabiliseringssystem med hög bärkapacitet