PRODUKTNYHET: Ny funktionsuppdatering till Atlonas OmniStream-plattform

PRODUKTNYHET: Ny funktionsuppdatering till Atlonas OmniStream-plattform

Snart kan man distribuera 4K-video med Dolby Vision Dynamic HDR över 1-gigabits ethernet. 

Det är närmare bestämt Pro- och R-Type-serierna som träffas av den kommande möjligheten att distribuera 4K-video med Dolby Vision Dynamic HDR över ett standard 1-gigabitsnät. Och detta är förstås ett efterlängtat inslag. 

Extension and distribution of 4K video with Dolby Vision HDR has been a substantial challenge for AV integrators and manufacturers. AV-over-IP systems currently offer HDR10 or HLG (Hybrid Log-Gamma) compatibility but not Dolby Vision. Some HDBaseT systems include video compression for 4K HDR, and may be compatible with Dolby Vision, but only at 24 or 30 Hz.
— Rave Publications

Utvecklingen hos Atlona har nämligen resulterat i an algoritm som bevarar Dolby Vision HDR-metadatan, utan att ha en visuell påverkan i kodningen och avkodningen. När den licensierade uppdateringen till Atlonas AoIP-burkar i OmniStream-plattformen kommer är i dag osäkert, rapporterar Rave Publications. 

LISTA: Live Designs jury kröner 2017/2018:s vassaste ljusutrustning

LISTA: Live Designs jury kröner 2017/2018:s vassaste ljusutrustning

PRODUKTNYHET: Samyang debuterar teleglugg för spegelfria kameror med APS-C-sensor

PRODUKTNYHET: Samyang debuterar teleglugg för spegelfria kameror med APS-C-sensor