IBC 2018: Atomos presenterar första enheterna att nyttja Ninja V:s expansionsport AtomX

IBC 2018: Atomos presenterar första enheterna att nyttja Ninja V:s expansionsport AtomX

Introducerar AtomX Sync och AtomX Ethernet/NDI som ger snabb tillgång till automatisk tidkod respektive NDI-teknologin.

AtomX-porten, lokaliserad på Atomos monitor Ninja V:s baksida, kan nu bestyckas med antingen AtomX Sync eller AtomX Etherner/NDI.

Den förstnämnda modulen, AtomX Sync, är resultatet av ett samarbete med Timecode Systems och gör att när väl modulen är fäst, tillsammans med batteriet på enhetens rygg, kan tidkod och kameratagg spelas in direkt till filen på Ninja V. Det underlättar således dels i editeringen, men också i applikationer där flera kameror är i rullning då Sync-burkarna direkt känner av varandra i samma nätverk. Allt blir med andra ord “genlockat och klart”, som Atomos-CEO:n berättat för Newsshooter. Systemet har en räckvidd på 300 meter.

The AtomX Sync module clearly demonstrates the power of Ninja V with AtomOS to act as a computing platform that solves real production issues. I’m delighted our team have made modular expansion a reality, actively working with new partners like Timecode Systems that share our vision of improving workflows. Together we can build an ecosystem that really benefits our customers.
— Jeremy Young, CEO på Atomos

Slutligen kommer vi till AtomX Ethernet/NDI och har tagits fram tillsammans med NewTek, upphovsmakaren till IP-över-video-protokollet tillika SDI-ersättande NDI. Dosan möjliggör för Ninja V att sända, motta, distribuera och monitorera NDI. Fäst på monitorn upptäcks den automatiskt i NDI-nätverket.

AtomXpand-NDI-PR.JPG
The AtomX Ethernet/NDI® module is the most
affordable NDI solution available, accelerating NDI adoption by our users. By combining NewTek’s NDI and our advanced video monitor/recorder platform we enable a whole new generation of live producers. It’s remarkable you can use a fullframe mirrorless interchangeable lens camera in an NDI environment, increasing live creative options at amazingly low cost!
— Jeremy Young, Atomos

PRIS: ATOMX SYNC: 149 DOLLAR, ATOMX ETHERNET/NDI. 199 DOLLAR
TILLVERKARE: ATOMOS,
WWW.ATOMOS.COM

IBC 2018: Aladdin lanserar flexibla paneler i nya serien All-In 1

IBC 2018: Aladdin lanserar flexibla paneler i nya serien All-In 1

IBC 2018: NewTeks NDI 3.7 är här

IBC 2018: NewTeks NDI 3.7 är här