IBC 2018: NewTeks NDI 3.7 är här

IBC 2018: NewTeks NDI 3.7 är här

Ger tillverkare möjligheten att bland annat själva förse sin utrustning med den omfamnade IP-teknologin.

Sedan releasen av NDI för tre år sedan på IBC har NewTeks egenutvecklade IP-protokoll fått ett stort genomslag. Nu, när man nått version 3.7, erbjuder man tillverkare av kameror, monitorer, konverteringsenheter, videokonferensutrustning, projektorer, med mera, att implementera teknologin direkt sina egna produkter. Vad som möjliggör detta är ett inkluderat kit baserat på teknologin till Connect Spark Pro, som konverterar 4K-video från HDMI till NDI över en standard-gigabitlina.

With the NDI Embedded SDK, manufacturers of hardware devices are now able to natively implement NDI into their products to work alongside the thousands of video products that automatically detect each other and share video, audio, metadata, and more, bi-directionally across a standard Ethernet network with near zero latency. The NDI Embedded SDK extends the IP video revolution to content creators in multiple industries including broadcasting, A/V, enterprise, media, gaming, and more.

NDI is the realization of this vision and the NDI Embedded SDK extends its reach into new areas allowing all manufacturers to participate and provide the significant benefits of NDI for customers who want IP video.
— Andrew Cross, President och CTO på NewTek

Utöver att man genom släppet av 3.7 även inkluderar verktyg för att analysera och utvinna information om NDI-strömmarnas bitrate, timing, video- och ljudformat, med mera, ryms dessutom fler finesser för utvecklare.

New developers capabilities include integrated frame-synchronization and automatic audio dynamic resampling, significant performance improvements, significantly improved network performance, next generation error correction to avoid packet loss, improved network discovery of sources, improvements to free tools, and much more.

PRIS: GRATIS NEDLADDNING
TILLVERKARE: NEWTEK,
WWW.NEWTEK.COM

IBC 2018: Atomos presenterar första enheterna att nyttja Ninja V:s expansionsport AtomX

IBC 2018: Atomos presenterar första enheterna att nyttja Ninja V:s expansionsport AtomX

IBC 2018: LiveU:s broadcast-sortiments övergång till HEVC klar

IBC 2018: LiveU:s broadcast-sortiments övergång till HEVC klar