IBC 2018: HDR-anpassad nyhetskamera från Panasonic

IBC 2018: HDR-anpassad nyhetskamera från Panasonic

Nya ENG-kameran AJ-PX5100 sägs ge bättre anslutningsmöjligheter, användbarhet och bildkvalitet.

I och med släppet av den B4-axelburna P2HD-kameran AJ-PX5100 uppgraderar Panasonic sin PX5000-serie med en maskin inriktad på nyhetsstationer, dokumentärer, företags- och sportproduktioner och hyresmarknaden, lovande ett “brett utbud” av inspelningsmöjligheter och “exceptionell” bildkvalitet

Kameran behåller samma full HD 2/3-typ 3 MOS-sensor i en kropp som väger in på strax över tre kilogram, och erbjuder också HDR (HLG)-innehåll och 1080/50p-inspelning, detta för första gången i en ENG-kamera från Panasonic.

Beträffande anslutningsmöjligheterna har man här förbättrat den biten med RTMP low latency-kommunikation som standard. Den har även trådlös och kablad förbindelse med Wi-Fi, USB och Gigabit Ethernet, samt bindning till både LiveU- och TVU-nätverken. AJ-PX5100 stöder också P2 Cast, Panasonics molnbaserade nyhetsredigeringssystem. Kameran har slutligen en Quad HD LCD-skärm, som man hävdar ger förbättrad synlighet med fyra gånger fler antal pixlar jämfört med en standardskärm.

Klicka här för att komma till den kompletta specifikationslistan.

RELEASE: UPPGIFT SAKNAS
PRIS: UPPGIFT SAKNAS
TILLVERKARE: PANASONIC,
BUSINESS.PANASONIC.CO.UK

IBC 2018: Tillbehörstrio till RED:s DSMC2-kameror

IBC 2018: Tillbehörstrio till RED:s DSMC2-kameror

IBC 2018: Sankens nätta CS-M1 på plats i Amsterdam

IBC 2018: Sankens nätta CS-M1 på plats i Amsterdam