PRODUKTNYHET: Kompakt uppföljare till d&b:s storsläpp från fjolåret är här

PRODUKTNYHET: Kompakt uppföljare till d&b:s storsläpp från fjolåret är här

Tyska tillverkaren presenterar storleksreducerad variant av arenasystemet GSL – utan att tumma på egenskaperna, skriver man i pressutskicket.

I KSL-systemet samlar man samtliga styrkor förknippade med SL-serien, skriver Arva Trading i presentationstexten och listar fullrange riktad spridning, utökad basåtergivning och avancerade riggningsalternativ i ett mer lättillgängligt format. KSL är avsett för allt från stora arenor och festivaler, till medelstora tillämpningar, så som konserthus, livescener, teatrar, med mera. Mobila och installerade sådana, ska tilläggas.

Som alla goda syskon arbetar KSL och GSL antingen helt självständigt, eller som ett perfekt komplement till varandra avseende tonalitet, headroom, spridning samt design. Och naturligtvis, som alla d&b-system, integrerar KSL med d&b:s välbekanta arbetsflöde.
— Arva Trading

Systemet lanseras officiellt på NAMM 2019, som äger rum den 24 till 27 januari, och kommer finnas tillgängligt i två versioner: KSL8 och KSL12, med 80 respektive 120 graders horisontell spridning. Och unikt för dessa bland line array-högtalare är en konsekvent kontrollerad spridning ända ner till de lägsta frekvenserna, berättar man.

Dess två tiotums-drivers (riktade framåt) och två åttatums-drivers (riktade åt sidorna) ger en cardiod-teknik, som skapar en “exakt” riktningskaraktäristik i hela frekvensregistret, samt utökad headroom i basen – mot publiken. En utökning av de lägre frekvenserna och dess headrom som enligt pressreleasen är så pass effektiv att det i många fall eliminerar behovet av subbasar.

Mellanregistret består av en hornladdad åttatums-driver. Diskantenheten har nya, tillika specialdesignade, HF-drivers på tre tum med “minimerad distorsion och rippel”.

Subbasarna SL-SUB och SL-GSUB kompletterar det lägre frekvensbandet med två 21-tums-drivers riktade framåt och en 21-tums-driver monterad bakåt, vilket ger cardioid-funktion, och förlänger frekvensgången ner till 30 Hz. SL-SUB kan flygas och SL-GSUB är designad för markstackade (ground stacked) applikationer. Varje högtalare i SL-serien drivs i aktivt 2-vägs läge med förstärkaren d&b D80.

PRIS: UPPGIFTER SAKNAS
TILLVERKARE: D&B AUDIOTECHNIK,
WWW.DBAUDIO.SE

BRANSCHNYHET: Priebe Scenteknik och Scan-Rig bildar gemensamt bolag

BRANSCHNYHET: Priebe Scenteknik och Scan-Rig bildar gemensamt bolag

FILMTIPSET: Dawson City – Frozen Time

FILMTIPSET: Dawson City – Frozen Time