BRANSCHNYHET: Vizrt förvärvar NewTek

BRANSCHNYHET: Vizrt förvärvar NewTek

Affären uppges skapa “världens största broadcastföretag inriktar på IT-baserad videoproduktion”.

Vizrt, som arbetar med bland annat 3D-grafik i realtid under liveproduktion, studioautomatisering och sportanalys, bekräftade i dag köpet av den etaberade IP-aktören NewTek, kända för sitt protokoll NDI.

– Genom att kombinera våra organisationer kan vi fortsätta vår gemensamma vision för mjukvarubaserad videoproduktion, vilket ökar kraften och flexibiliteten i databehandling och IT-baserade system, kommenterar Michael Hallén, vd på Vizrt och fortsätter.

– Den kombinerade verksamheten kommer att vara mycket väl positionerad för att leverera nyckelfärdiga system som ger utökad kreativitet till alla organisationer som har ambitioner att producera innehåll för vilken produktionsplattform som helst.

REPORTAGE: D&b Audiotechnik KSL, Waterfront, Stockholm

REPORTAGE: D&b Audiotechnik KSL, Waterfront, Stockholm

UTE NU: Monitor 2-2019 (Ljus, Projicering & Digital Signage)

UTE NU: Monitor 2-2019 (Ljus, Projicering & Digital Signage)