SAMMANDRAG: Electro Waves, Stockholm Open Day

SAMMANDRAG: Electro Waves, Stockholm Open Day

Den 14 maj arrangerade Electro Waves ett branschevent i Stockholm för att belysa sin närvaro på den svenska marknaden. Tillsammans med representanter och utrustning från varumärkena Vari-Lite och SIXTY82 intog man den anrika glödlampsfabriken i nära anslutning till Lumaparken. Monitor begav sig dit för att stifta bekantskap med nya Country Managern Heidi Annell, trossexperten Date Jonkman och influgne produktspecialisten Amber Etra från Vari-Lite.

Ett år efter att Electro Waves gick ut med att man etablerar kontor i Sverige utsåg det finska, familjeägda AV-teknikföretaget Heidi Annell till Country Manager Sweden.

Från att ha spenderat tio år på Singapores konsulat och handelskammare och 17 år hos Les Mills, en global producent för gruppträningsprogram, är hon nu Electro Waves ansikte utåt på den svenska marknaden.

Heidi Annell, Country Manager Sweden på Electro Waves.

Heidi Annell, Country Manager Sweden på Electro Waves.

Att ta sig an branschen här i Sverige är en tuff – men framför allt rolig – utmaning, tycker Heidi när vi träffar henne under företagets event på Luma Eatery, inhyst i den gamla glödlampsfabriken i Stockholm.

– Att komma in som ett nytt företag som få känner till är tufft, givetvis, upplever hon och summerar det gångna halvåret som ett fartfyllt sådant.

– Det är mycket folk att träffa. Och då är det viktigt att åka ut och möta människor på plats, och genom event som det vi arrangerade här i dag.

Under eftermiddagen och kvällen den 14 maj förvandlades en av lokalerna på Luma Eatery till ett showroom, där rörliga ljusarmaturer och ljusbord från Vari-Lite och Strand ackompanjerades av trossar och tillhörande hjälpmedel från den nystartade aktören SIXTY82.

Fastän det fanns ett stort intresse hos besökarna för Vari-Lite VL6000 och VLZ, Strand 500ML och SIXTY82:s påhängbara tillika sidförflyttningsbara tross-applikation Hang-on82, upplever representanterna från respektive företag att Open Day-event som dessa fyller en större funktion än ett tillfälle för att prata rena specifikationer.

– Snarare vad man önskar uppnå, vilka problem man stöter på och hur vi kan stötta kreatörer i sitt arbete, berättar Charlie Gustafsson, Key Account Manager på Vari-Lite och får medhåll från Amber Etra, Vari-Lites influgne Product Application Specialist för EMEA-regionen.

– Det behöver inte alla gånger betyda att lösningen ligger i en särskild armatur, utan i exempelvis att ta in feedback för framtida innovation, diskutera om en mjukvaruuppdatering till en redan existerande sådan, eller att prata om hur man kan ta en annan väg i sin tekniska träning.

Charlie Gustafsson, Key Account Manager på Vari-Lite, och Amber Etra, Product Application Specialist för EMEA-regionen på Vari-Lite.

Summerat landade diskussionerna med ljusdesigners, hyresbolag, teatrar och mässanläggningar mer på ett filosofiskt plan, säger Charlie.

– Samtidigt som vi vill fortsätta att ta fram ny teknik för våra kunder, är det än viktigare för oss att bevara Vari-Lites DNA: att tänka långsiktigt, med användarna i fokus.

Hur har besökarna upplevt er närvaro här i dag?

– Utifrån diskussionerna vi har haft här i dag, har det funnits ett stort intresse i det som står uppradat här, och att man har fått svar på många frågor om företagets ambitioner, framtidstänk och varför vi har rört oss i vissa teknologiska riktningar. Så, ett mycket positivt intryck, tycker Amber.

Ett arv som man på Vari-Lite tycker klingar i samma tonart som det hos arrangören själva.

– De andas samma filosofi som oss, vill utvecklas tillsammans med oss som varumärke och arbeta mot samma mål, säger Amber. Ett event som detta är ett fantastiskt tillfälle för oss att demonstrera varför Electro-Waves är en viktig partner.

Även Date Jonkman, Executive Account Manager på trosstillverkaren SIXTY82 i holländska Drachten, summerar dagen som mycket lyckad.

Holländaren Date Jonkman från trosstillverkaren SIXTY82 instämmer till fullo.

– Att ha Electro Waves i ryggen ingjuter en stark trygghet. Omfattande branschkännedom och tydlig målmedvetenhet. Det går helt i linje med SIXTY82.

Sedan starten av företaget för lite mer än ett år sedan upplever han samma nyfikenhet kring trosslösningarna hos besökarna i Sverige som utomlands.

– Dagen har gett riktigt positiva vibbar. Besökarna är nyfikna över vilka vi är, var vi kommer ifrån, vad vi har och hur vi kan hjälpa dem. Mässanläggningar, uthyrningsbolag, kreatörer. Helt rätt klientel för vår del.

Vad har de varit mest nyfikna på?

– Hang-on82, definitivt. [Den påhängbara tillika sidförflyttningsbara tross-applikation]. Den gör det avsevärt lättare att dels brygga två befintliga trosställningar än tidigare, och möjliggör dels att snabbt förflytta ljusarmaturer i sidled. Monterade på Hang-on82 går det smidigare än någonsin. Även vårt justerbara gångjärn, Modular Hinge Set, och att samtliga av våra trosstorn är spårbara tack vare en qr-kod har det varit ett stort intresse för. Det är de främsta reaktionerna jag har fått här i dag.

Ett ungt företag med över 100 års erfarenhet, beskriver ni er själva som.

– Vi är ett litet, tajt team på cirka 25 personer i dag, men tillsammans samlar vi flera av de vassaste från scenteknikbranschen med en ohygglig mängd erfarenhet.

Var kommer alla ifrån?

– I första hand holländska Prolyte, där jag själv arbetade, men också från franska Axente, och folk med bakgrund från MA Lighting och Robe.

Det låter som ett scentekniskt all star-team, inte sant?

– Ha ha, ja, det skulle man kunna säga. Hur som helst, vi känner alla att vi får göra det vi verkligen brinner för: att skapa smidiga lösningar som gör stor skillnad i vardagen för yrkesverksamma där ute. Vi har själva varit där, och det känns otroligt roligt att ha fått ett sådant genomslag och ha påverkat arbetsflödet för många.

Ja, det blev en bra uppslutning på Electro Waves Stockholm Day i Luma den här dagen. Och för arrangören själva känner man att responsen varit av samma karaktär.

– Den har varit mycket bra, verkligen, summerar Heidi Annell. Besökarna har gett oss bra respons. Och de har stannat länge för att prata med experterna vi haft här i dag. Otroligt passionerade yrkesmänniskor.

Vad ligger i pipelinen hos er framöver?

– Det som pågår just nu är att vi planerar inför nästa steg att anställa en till säljare till Sverigekontoret för att stärka vår närvaro ytterligare.

PRODUKTNYHET: d&b audiotechniks Revit-filer lovar ökat stöd för Building Information Modeling

PRODUKTNYHET: d&b audiotechniks Revit-filer lovar ökat stöd för Building Information Modeling

TEST: Solid State Logic Fusion

TEST: Solid State Logic Fusion