NAB 2019: Populär Photoshop-funktion - nu för video

NAB 2019: Populär Photoshop-funktion - nu för video

Innehållsmedveten fyllning (Content-Aware Fill) använder sig av artificiell intelligens för att ersätta oönskade element i bilder. Nu meddelar Adobe att samma funktion lanseras för video.

I samband med The National Association of Broadcasting-mässan (NAB) i Las Vegas presenterade Adobe en rad nyheter inom video i Creative Cloud. Bland annat underlättas nu den tidskrävande processen att ta bort oönskade visuella element, så som skyltar, logotyper, mikrofonbommar eller till och med människor med hjälp av Adobe Sensei, Adobes AI- och maskininlärningsteknik. I bildbehandlingsprogrammet Photoshop CC finns sedan flera år tillbaka funktionen Innehållsmedveten fyllning, som nu görs tillgänglig även för videoredigering.

– Vi befinner oss i en gyllene era för video som medium, oavsett om vi pratar film, streaming-tjänster, tv-produktion eller digital marknadsföring. Konsumenterna har höga krav på videoinnehåll, samtidigt som produktionstiderna blir allt kortare. Adobes nya funktioner kommer att spara många timmars arbete för videokreatörer som i stället för att lägga tid på tråkiga uppgifter nu kan koncentrera sig på de mer kreativa delarna av redigeringsarbetet, säger Max Hagelstam, videospecialist på Adobe i Norden.

Fler nyheter till Creative Cloud

Organisera idéer och uppgifter i Premiere Pro: Använd Freeform Project-panelen i Premiere Pro för att organisera dina medier visuellt och för att samla dina produktionsuppgifter, idéer, montage, klipp, och så vidare.

Säkra konsekvens och precision med Ruler och Guides: Flera av Adobes designverktyg kan nu användas i Premiere Pro för att lättare anpassa undertexter, animera effekter, med mera. Detta ska också hjälpa till att säkerställa leveranser som är konsekventa i utförandet.

Finjustera enkelt och effektivt ljudet med Punch och Roll i Audition: Den här nya funktionen möjliggör effektivare arbetsflöden när du använder Waveform och Multitrack för inspelningar, exempelvis av voice-over eller ljudböcker.

Mixa ljudet med artificiell intelligens: Med hjälp av Adobe Sensei gör Auto Ducking dynamiska anpassningar av bakgrundsljud och dialog. För den som föredrar att behålla den kreativa kontrollen är det fortsatt möjligt att finjustera ljudmixen manuellt.

Lägg till visuell variation: Adobe Stock erbjuder nu en samling av tio miljoner professionella, kurerade, royalty-fria HD- och 4K-videoklipp samt Motion Graphics-mallar. Dessa kan användas för redaktionellt innehåll eller som kompletterande material i projekt.

PRIS: UPPGIFTER SAKNAS
TILLVERKARE: ADOBE,
WWW.ADOBE.COM

SAMMANDRAG: NAB 2019

SAMMANDRAG: NAB 2019

NAB 2019: Sound Devices hittills mest avancerade inspelningsenhet/mixer

NAB 2019: Sound Devices hittills mest avancerade inspelningsenhet/mixer