NAB 2019: Arri lanserar Alexa LF i Mini-format

NAB 2019: Arri lanserar Alexa LF i Mini-format

Storformatskameran från fjolåret i betydligt mer kompakt format.

Lite mer än ett år efter releasen av Alexa LF debuterar Arri nu kameran Alexa Mini LF, till vilken man har lyckats knöka in LF-sensorn och mycket annat (den 36.7 x 25.54 mm stora A2X) i något som liknar populära Alexa Minis kompakta formfaktor. Och till att börja med är det inte många gram som skiljer mellan Alexa Mini och Mini LF, där den sistnämnda med sina 2,6 kilogram ökar lasten med blott 300 gram.

Den största skillnaden mellan den storskaliga LF och Mini är enligt Arri att man här får vänja sig vid att Mini LF varken hanterar 150 fps eller är försedd med tre SDI-portar.

På maskinens vänstra sida kan man skymta en modul, till vilken det inspelade materialet går och där tre operatörsknappar befinner sig, inkluderat Rec och en låsknapp. På ljudsidan är kameran bestyckad med två inbyggda mikrofoner. Tre stycken integrerade FSND-filter finns ombord, till vilka man listar 0.6, 1.2 och 1.8. Mini LF är bestyckad med ett LPL-fäste.

För operatörer som vill bruka PL finns det som ett valbart alternativ i något av de olika kamerapaketen som finns tillgängliga i samband med releasen. Wi-Fi finns integrerat ombord på skeppet, och via Alexa Web Remote öppnar man upp för trådlös manövering och färghantering. Räckviddsmässigt kan man ge kameran ett lyft genom en ny extern Wi-Fi-antenn. LF Mini har en ingående spänning som sträcker sig från elva till 34 volt.

Mini LF använder sig inte av lagringsmedierna SXR eller SxS PRO, utan i stället av aluminiumklädda Codex Compact Drives (1 TB stora med 8 Gbps överföringshastighet) och ska möjliggöra inspelning av både ArriRAW och ProRes på en och samma disk. Kodeket man nyttjar här är HDE och ska reducera ArriRAW-filerna med 40 procent.

Utöver vad man får med i paketet är frågan om hur man lyckats kyla ner detta maskineri är en som säkert ligger på mångas läppar. Och för att ta itu med det säger Arri att man har placerat två stora fläktar på högersidan och en stor på baksidan som ska lösa biffen.

Kameran stöder Look-filer (SDR, HDR PQ och HDR HLG) och erbjuder 16-bitars linjär Wide Gamut/Log C.

PRIS: UPPGIFTER SAKNAS
TILLVERKARE: ARRI,
WWW.ARRI.COM

NAB 2019: Sharps handhållna 8K-kamera når användbart prototyp-stadium

NAB 2019: Sharps handhållna 8K-kamera når användbart prototyp-stadium

REPORTAGE: Tobii Eyetracking

REPORTAGE: Tobii Eyetracking