NAB 2019: Sharps handhållna 8K-kamera når användbart prototyp-stadium

NAB 2019: Sharps handhållna 8K-kamera når användbart prototyp-stadium

Första möjligheten för världen att klämma och känna på den kompakta prosumer-kameran.

Foto & video: Cinema5D

Första gången vi fick nys om att Sharp hade en handhållen 8K-kamera på gång var i början på året, när vi precis avverkat testkörningen av Blackmagic Designs Pocket Cinema Camera 4K. Nu, på NAB, kunde besökarna för första gången känna på en fungerande prototyp, vars formfaktor minner lite smått om det australiensiska företagets kompakta cine-kamera.

Tillverkarens 8K Camera är i dagsläget försedd med en 33-megapixels Micro 4/3-sensor och kan spela in 8K/30p i H264, Long GOP, 8-bit 4:2:0, 200 Mbps till en mp4-fil på SD-kort.

Sharp berättade för medier på plats att man fortfarande har en del arbete kvar innan det preliminära releasedatumet framåt slutet på året. Fokusområden att förbättra kommer då bland annat vara dess autofokus, anslutningspanelen och kanske även något på den estetiska sidan. Man planerar att även öppna för Full HD, 2K, 4K (upp till 60p) i H264 och H265, levererat enligt samma efterföljande specifikationer nämnda ovanför.

PRIS: 3 000 TILL 5 000 DOLLAR
TILLVERKARE: SHARP,
WWW.SHARP.COM

NAB 2019: Canon presenterar sju cine-objektiv

NAB 2019: Canon presenterar sju cine-objektiv

NAB 2019: Arri lanserar Alexa LF i Mini-format

NAB 2019: Arri lanserar Alexa LF i Mini-format