BRANSCHNYHET: Finalisterna till Svenska Ljuspriset klara

BRANSCHNYHET: Finalisterna till Svenska Ljuspriset klara

Ekonomikum i Uppsala, Yasuragi i Örebro eller Pumpstation P42 i Luleå – vem kammar hem priset?

Årets finalister till det prestigefyllda Svenska Ljuspriset är klara, skriver Ljuskultur på sin hemsida. Det handlar om tre skilda typer av projekt, geografiskt spridda i Nacka, Uppsala och Luleå. Vinnaren koras den 5 september på Ljusdagen på Berns Salonger i Stockholm.

Av de tio tävlande som juryn valt att vara med i tävlingen i år har man nu utsett tre till finalister: Ekonomikum läsesal, Uppsala universitet. Ljusplanering: Jonas Kjellander, Sweco Architects, Örebro. Japanska badet, Yasuragi, Saltsjö-boo, Nacka. Ljusplaneraring: Tatiana Bibikova, ECO Lightlink, Stockholm. Och sist ut: Pumpstation P42 ”Havsstrand”, Luleå. Ljusplanering: Jan Forsmark och Robert Taavo, Designat Ljus Europa, Luleå.

Läs mer här!

BRANSCHNYHET: Top Right Nordic förvärvar Visual Solutions

BRANSCHNYHET: Top Right Nordic förvärvar Visual Solutions

BRANSCHNYHET: Gearwise slutför monsterorder till Azerbajdzjan

BRANSCHNYHET: Gearwise slutför monsterorder till Azerbajdzjan