BRANSCHNYHET: Atlona demonstrerar VRoIP

BRANSCHNYHET: Atlona demonstrerar VRoIP

Utbildningssektorn första område att omfamna teknologin.

Foto: AV Magazine

AoIP, VoIP - och nu VRoIP. Enligt Atlona är man först i den audiovisuella branschen med Virtual Reality-över-IP. Åtminstone för utbildningsändamål, till att börja med.

Under årets Infocomm i Florida demonstrerade företaget nämligen ett case under temat “Immersive AV for higher education applications”, där man på uppdrag från kund skräddarsytt en lösning som möjliggör fördoktorander och andra forskarstuderande att visualisera miljöer på ett som man “aldrig tidigare kunnat genomföra”.

- Med hjälp av delar ur OmniStream-sortimentet har vi kunnat åstadkomma VR-specifika upplösningar (2 160 x 1 200) vid 233 miljoner pixlar per sekund och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, berättar Atlonas produktansvarige Dr. Gregory Mirsky.

Utrustning man har använt sig är den enkanaliga encodern OmniStream AT-OMNI-111, tvåkanaliga decodern AT-OMNI-121, samt USB-över-IP-adaptrarna AT-OMNI-311 och AT-OMNI-324 över en engigabits Ethernetlina.

INTERVJU: Jacob Danell, Ember Light

INTERVJU: Jacob Danell, Ember Light

REPORTAGE: Terrassen Post Production & LjudBang

REPORTAGE: Terrassen Post Production & LjudBang